Stat: Torku Konya Arena
Hakemler: Alper Ulusoy, Süleyman Özay, Serkan Çimen
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Ali Turan, Mehmet Uslu, Jagos Vukovic, Gabriel Torje, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Djalma Campos, Dimitar Rangelov, Hasan Kabze
Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Kadir Keleş, Orhan Taşdelen, Tolga Ünlü, Douglas Ferreira, Custodio, Lomano Lualua, Merter Yüce, Güray Vural, Bruno Mezenga, Ricardo Vaz Te
Goller: Dk. 32 Custodio (Akhisar Belediyespor), Dk. 45 Mehmet Güven (Torku Konyaspor)
Sarı kart: Dk. 5 Tolga Ünlü (Akhisar Belediyespor)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 28. haftasında oynanan Torku Konyaspor - Akhisar Belediyespor maçının ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere tamamlandı. Mücadelede konuk Akhisar Belediyespor Custodio ile öne geçerken, Torku Konyaspor ise Mehmet Güven ile beraberliği yakaladı.

Geride bıraktığımız 27 hafta sonunda Torku Konyaspor topladığı 35 puan ile 9. sırada bulunurken Akhisar Belediyespor ise topladığı 33 puan ile 11. sırada yer alıyor.

İki ekip arasında oynanan son 5 müsabakada tarafların birbirlerine karşı birer galibiyetleri bulunurken 3 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Torku Konyaspor kaydettiği 6 gole karşılık Akhisar Belediyespor attığı 3 gol ile cevap verdi.

Ev sahibi Torku Konyaspor sahasında oynadığı son üç lig maçından 7 puan çıkarırken konuk ekip Akhisar Belediyespor ise deplasmanda oynadığı son üç lig maçından 2 puan ile ayrıldı.

Torku Konyaspor'da sakatlıkları bulunan Benjamin Fuchs, Ciprian Marica ve Uğur İnceman takımlarını yalnız bırakacak. Akhisar Belediyespor'da da sakatlığı bulunan Koray Aslan ve kadro dışı bırakılan Theofanis Gekas'ın yanı sıra sarı kart cezalısı olan Bilal Kısa bugün forma giyemiyor.

20. dakikada Torku Konyaspor Hasan Kabze ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Bu dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gabriel Torje ortasını arka direğe doğru gönderdi, bu noktada bulunan Djalma Campos kafa vuruşunu yapıyor ancak top savunmada Tolga Ünlü'den sekerek tekrar kendisine geldi. Djalma Campos tekrar topu altıpas çizgisi gerisine doğru havadan çevirdi. Bu noktaya hareketlenen Hasan Kabze kafa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak boş kale yerine üstten az farkla auta çıktı.

32. dakikada konuk Akhisar Belediyespor, Custodio ile öne geçti. Bu dakikada ceza sahası sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Güray Vural ortasını sağ kale direğinin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderdi. Bu noktada savunma ile birlikte yükselen Custodio kafa vuruşunu yaptı ve topu kalenin sol üst tarafından filelerle buluşturdu: 0 - 1.

38. dakikada konuk Akhisar Belediyespor ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada ceza yayına sokulan Lualua ara pasında Ricardo Vaz Te ile topu buluşturmak istedi, ancak bu oyuncu topu ayağının altından kaçırdı. Tehlikeyi farkeden kaleci Kaya Tarakçı çıkarak bu topu uzaklaştırmak isterken vuruşunda top Ricardo Vaz Te'ye çarparak kaleye yöneldi, ancak ağlara değil kalenin sağ tarafından az farkla dışarı gitti.

45. dakikada ev sahibi Torku Konyaspor Mehmet Güven'in golüyle beraberliği yakaladı. Bu dakikada gelişen atakta ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Dimitar Rangelov son çizgiye inmeden ortasında topu penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Mehmet Güven kayarak yerden vuruşunu yaptı ve topu kalenin sol tarafından filelerle buluşturdu: 1 - 1.

Karşılaşmanın ilk yarısının kalan dakikalarında iki takımın çabası da başka gol getirmeyince Torku Konyaspor ile Akhisar Belediyespor içeriye 1 - 1 berabere girdiler.