Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe’nin deplasmanda Torku Konyaspor’u 3-0 mağlup etmesinin ardından Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ve Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Torku Konyaspor teknik ekibi dahil bütün oyunculara teşekkür ederek, Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ile ilgili eleştirilerde bulundu. Fenerbahçe’yi kimsenin sevmediğini ifade eden Uslu, “Temenniyi anladık, bizi sevmiyor kimse ama bir de inşallahlı, maşallahlı konuşmuş. Bunlar yanlış şeyler. Benim bildiğim kadarıyla Aykut Kocaman ile ilgili bir soru vardı onun üzerine konuştu Aziz Yıldırım. Ama şampiyonluk için temennisi nedir? İnşallah siz olursunuz demek yanlıştır. Biz çok kritik günlerden geçiyoruz. Zaten bu saatten sonra yensen yenilsen şampiyon olsan olmasan çok önemli değil. Biz 5 puan farkı kapatarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Ama görüyoruz ki bazı kişiler kendi içinden gelenleri söylüyorlar. Bunu bir kulüp başkanının söylememesi lazım. Bizden bu tepkiyi duydular bu tepkiyi duydukları için bize de başarılar diliyorlar. Bizde onun üçüncülüğü için, Avrupa’ya gitmesi için başarılar diliyoruz” dedi.
BİZDE BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR
Sarı-lacivertli oyuncular Mehmet Topal, Caner Erkin ve Gökhan Gönül’ün durumu hakkında sorulan soruya Uslu, “Aziz Yıldırım bu konuda çok net konuştu. Bunun üzerine konuşmaya gerek yok. Önümüzdeki hafta görüşeceğimizi söyledi. Ama profesyonel oyuncular olduklarını da ifade etti. Bunun üzerine daha ne konuşulur. Biliyorsunuz bizde başkanlık sistemi var” cevabını verdi.
Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ise Konya Büyükşehir Stadyumu’nu dolduran taraftara teşekkür ederek maç değerlendirmesinde bulundu. Ahmet Şan, takımın iyi oynamadığını belirterek, “Fırsatları değerlendiremedik. Gol atamadık en azından. 3-0 maçın skoru olmaması gerekiyordu bence. Tabi hakemle ilgili belki söylenecek çok şey vardır. Türkiye’nin gözü önünde oynanan bir maç. İkinci ve üçüncü gollerde birinde aleyhimize verilen bir faul üçüncüsünde lehimize verilmeyen bir faul var. Tabi yılların hakemi yani Tolga Özkalfa, ne diyelim yani. Türkiye’de statlar yenileniyor, bazı şeylerin de yenilenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Geçen hafta Mersin İdman Yurdu teknik direktörü bir şey demişti, Fenerbahçe zaten 2-0 önce başlıyor maçlara diye. Birisini de futbolcu atması gerekiyor diye bugün Ümit Özat haklı çıktı. Birincisini sahadan atılması gereken Volkan Şen attı. İkincisini de tolga Özkalfa’nın hataları yüzünden 3-0 yenildik. Ama Türkiye burası Anadolu takımları ne zaman böyle kendini göstermeye başlasa bu tür maçlarla karşılaşıyoruz. İnşallah bizim daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum ben. Konyaspor’un geldiği nokta iyi. Bu sene ben ve arkadaşlarımız hedeflerimizi tutturduğumuzu düşünüyoruz. Hedeflerimizin üzerindeyiz. Belki Türkiye kupasında bir şansımız olabilirdi ama şu anda tamamen zora soktuk” ifadelerini kullandı.
Ahmet Şan, Beşiktaş’a dilediği şampiyonluk temennisi ile ilgili, “Ben temennide bulundum sadece. Bizim dememizle ne Beşiktaş şampiyon olur ne de Fenerbahçe şampiyon olur. Şu anda 5 puan önde olan bir kulübün başkanı orada, yönetim kurulu orada. Kendilerine şans diledik yani, sonuçta. Mahmut Uslu herhalde iyi dinlemiyor benim demeçlerimi. Biraz ne demek istediğimizi anlarsa iyi olur. Mahmut Uslu ya da cevap vermek istemiyorum buradan. Olabilir yani bunda bir şey yok sonuçta biz her maça galip gelmek için çıkacağız. Türkiye’de biz bu tür şeylere alışık değiliz. Kafamızın arkasında başka bir mevhum yok. Biz öyle Mahmut Uslu gibi başka bir düşüncemiz olamaz. Tabii ki Beşiktaş maçına da kazanmak için çıkacağız. Sadece 5 puan fark atan bir kulübe de ve başkanı var orada yönetim kurulu üyeleri var. Bir jest olsun diye kendilerine başarı diledik yani başka bir şey yok” şeklinde konuştu.
Şan, Aykut Kocaman ile ilgili söylediği sözlerin arkasında olduğunu vurgulayarak, “Biz hocamızdan memnunuz, 2 yıllık da sözleşme yaptık. Şundan dolayı söylemişti, ben sürekli ulusal medyada Fenerbahçe’nin teknik direktörü söz konusu olduğunda hocamızın adı geçtiği için, biz burada maraba değiliz. Bizim camiamıza saygısızlıktır o. Biri çıkıyor hemen Aykut hocayı getirelim. Dingonun ağırı değil burası ben onun için söyledim. Yani biz hocamızdan memnunuz öyle Aykut hoca gelmeyecekmiş, gelecekmiş bizim dışımızdaki konular. Ben diğer konularda da kamuoyunda bir kişiyi rencide edici konuşmalara gerek yok diye ifade etmiştim. Malum diğer hocayla ilgili. Sonuçta camialar büyük camialar, onlara göre hitap etmemiz lazım. Ben bu maçla ilgili de Fenerbahçe’yi tebrik ederim. Fenerbahçe’ye de bol şanslar diliyorum eğer arzu ederse onu söyleyeyim Fenerbahçe’de şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Oldu değil mi” açıklamasında bulundu.