Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında sahasında Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olarak kupadaki ilk mağlubiyetini aldı.
Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iki ayaklı bir karşılaşma oynadıklarını ifade ederek, “Maça çıkarken avantajlı bir skor yakalamayı ve ikinci maça dezavantajlı çıkmamayı istiyorduk. Ama hiç düşündüğümüz gibi olmadı. İlk golü yiyene kadar bizim adımıza her şey olumlu geçiyordu. Fenerbahçe’nin hızını kestikten sonra oyunu kontrolünü ele aldık. 1-0’lık sonuç ilk gol telafi edilecek bir goldü. Bizim için yıkıcı olan ikinci gol oldu. İkinci yarıda oyunun fazla tahrip etmemesini sağlamaktı. Fenerbahçe gibi bir takım karşısında 2-0’dan geriye getirmeye çalışmak çok kolay değildi ama yine de denedik. İkinci yarı daha fazla rakip kaleye gitmeye başladık golü atmak için çok çalıştık ama kaleciyi geçemedik. Son 10 dakika saha yerleşimimiz bozuldu rakip farkı artıracak golü buldu pozisyonlar da yakaladı farkı artırmak için. Artık turla ilgili konuşmanın anlamı yok. Bu maçın ligdeki pozisyonumuzu yaralamaması için hemen yaralarımızı sarmaya çalışacağız” dedi.
Maçın hakemi Tolga Özkalfa’nın adil yönetim göstermediğini söyleyen Kocaman, “İkinci yarıya toparlanmaya çalıştı ama iş işten geçmişti. Beklenen ve istenen şey Fenerbahçe-Galatasaray finali gözüküyor” diye konuştu.
Aziz Yıldırım’ın hafta içi kendisi hakkındaki sözleriyle ilgili olarak ise Kocaman, “Herkese verecek yanıtım var, kimseden korkum yok. Ama muhatap olmamak en güzel cevap herkes için. Her şey için geçerli. Polemiklerin dışında kalmaya çalışıyorum. Çatışmanın hiçbir kuruma bir faydasının olmadığını inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Takımın geliştiğini ve daha da gelişecek gibi gözüktüğünü anlatan Aykut Kocaman, “Önümüzdeki maç için önümüzdeki sezon da gelişmeye devam edecek gibi gözüküyor. Umarım yanılmayız. Taraftarlar olağanüstüydü ve bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum. Konya taraftarı tüm Türkiye’ye örnek bir teşkil ediyor. Kötü zamanlarda kol kanat gerdiğiniz zaman başarı kaçınılmaz oluyor” açıklamasında bulundu.
Bir gazetecinin “Aziz Yıldırım sizin için ben gittikten sonra gelebilir dedi. Aziz Yıldırım ile aranızın bozulmasının sebebi nedir?” sorusuna Kocaman, “Bilmiyorum yorum da yapmak istemiyorum. Bugüne kadar hatalarımız oldu, hatasız insan yok. Her zaman şuna dikkat ettim; zaman zaman serzenişte bulunsa da Fenerbahçelilerin sarsılmaz sağduyusuna hep güvendim. Yanıtlamaya gerek yok” cevabını verdi.