Antalya’da yaşayan 18 yaşındaki milli atlet Sümeyye Erol, Avrupa Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası’nda genç bayanlar kategorisinde 4 bin metrede birinci olarak Avrupa şampiyonu oldu. Her geçen yıl başarısını artıran Erol’un hedefi 2020 Olimpiyatlarında Türkiye’nin bayrağını taşımak. Milli atletin bu başarısı, eğitim gördüğü Akdeniz Eğitim Kurumları tarafından da altınla ödüllendirildi.

Toros Akdeniz Koleji’nde düzenlenen basın toplantısına okul müdürü ve antrenörüyle birlikte katılan Erol, başarısını daha da artırmak istediğini ifade etti. Hedefinde 2020 olimpiyatlarının olduğunu belirten Erol, “Öncelikle 2015 Avrupa Gençle Şampiyonası’nda daha sonra 2016 Dünya Gençler Şampiyonası’nda ve 2020 Olimpiyatlarında ay yıldızlı bayrağı taşımak istiyorum.” dedi. Profesyonel olarak bir kulüpte çalıştığını ifade eden Erol, yaşadığı şehir olan Antalya’da yeteri kadar manevi destek görmediğini söyledi. Milli atlet, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 3 yıldır milli atlet Erol’u çalıştıran antrenörü Mehmet Kiper ise sporcunsun yakaladığı başarısının kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Ancak, daha fazla manevi desteğe ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.
Milli atlet aynı zamanda başarılı öğrencilerinin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Toros Yağmur Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Yavuz ise “Başarılı bir sporcu olmak için çalışan öğrencimiz elde ettiği şampiyonlukla hem bizi hem de ülkemizi sevindirdi. Öğrencimizin hedefindeki 2020 olimpiyatlarına katılması için her türlü desteğimiz aralıksız sürdüreceğiz. Onların mutlu, kendileriyle barışık, üretken bireyler olmaları için katkı, ilgi ve dualarımızla yanlarındayız. Öğrencilerimizin hem akademik başarıları, hem de hayattaki başarılıları yakalamaları için yanlarında olacağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın toplantısını ardından Toros Yağmur Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Yavuz, milli atlet Erol'a hediyesini takdim etti. Adıyaman’dan Antalya’ya göçe eden Erol ailesinin 4 çocuğundan biri olan milli atlet daha önce takım halinde ve bireysel olarak çok sayıda başarı elde etti. Türkiye şampiyonluğu, Balkan ikinciliği, dünya ikinciliği bu başarılar arasında. Genç atletin şampiyonluk elde ettiği son müsabaka ise İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenmişti.