Kahramanmaraş Batıpark Spor Salonu’nda yapılan Serbest Stil U-15 Türkiye Şampiyonası’nda 85 kiloda Antalya Özel Toros Akdeniz Anadolu Lisesi öğrencisi Ünal Karabacak Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Serbest Stil U-15 Güreş Şampiyonası Kahramanmaraş Batıpark Spor Salonu'nda yapıldı. İki gün süren şampiyonaya 46 ilden 110 spor kulübü güreş takımı ve 450 sporcu katıldı. Müsabakalar 3 minderde gerçekleştirildi.

Güreşçilerin dereceye girmek için yaptıkları mücadelesi salonu dolduran davetliler tarafından sık sık alkışlandı. Toros Koleji güreşçisi Ünal Karabacak Otuz yedi sporcu içerisinde rakiplerini teknik üstünlük ve tuş ederek 85 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

Toros Eğitim Kurumları bünyesinde kurulan Toros Koleji Gençlik ve Spor Kulübü'nde güreş hayatına devam eden Ünal Karabacak şampiyon olmasında emeği geçen ve desteğini esirgemeyen okuluna teşekkürlerini iletirken hedefinin ise olimpiyatlar olduğunu söyledi.

OLİMPİYAT HAZIRLIK KOMİTESİNDEN DAVET ALDI

450 sporcu ile yoğun bir katılımın olduğu U-15 kategorisinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesiyle, milli takımların en iyi alt yapısını oluşturması bakımından önemli bulan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Ali İhsan Kabakçı bu sporcuların geleceğe yön vereceğini kaydetti. Ünal Karabacak, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nden davet aldığını açıklayarak çalışmalarında hedef büyüterek devam edeceğini söyledi.

Ali İhsan Kabakçı ise Türk sporunun en büyük lokomotifinin güreş olduğunu ifade ederek, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları'nı hedeflediklerini aktardı. Kabakçı, bu yarışmadan çıkacak çocukların 2020 ve 2024 olimpiyatlarının milli takımlarını oluşturacaklarına dikkat çekti.

Toros Koleji Güreş Antrenörü İsmail Yiğitbaşı da "İşi güreş olan spor kulüplerinin arasından kolej olarak şampiyonluğa ulaşmamız kolay olmadı. Ama mutlu sona ulaşıp Türk güreşine yeni bir şampiyon kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.