Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, geçmiş yıllarda düğünlerden sonra yapılan ancak günümüzde ortadan kalkmış olan şalvar güreşi ve diğer geleneklerin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Pakdil, Göksun ilçesine bağlı Çağlayan köyünde Musa Sinan Eren ile Kübra Nur Dokuz Eren'in eski geleneklere göre yapılan düğün törenine katıldı. Pakdil, düğün kutlamaları kapsamında Alparslan Türkeş Mesire Alanı çim sahada yapılan şalvar güreşini izledi.

Pakdil, günümüzde ortadan kalkmış olan düğünlerde şalvar güreşi yapılması geleneği yeniden ihya eden düğün sahiplerine teşekkür etti. Geçmişte düğünlerde güreşlerin yapıldığını, gençlerin bu güreşlerde yetişerek pehlivan olduklarını anlatan Pakdil, şunları söyledi:

"Geçmiş yıllarda çok güzel güreşler yapan pehlivan kardeşlerimizi burada bir kere daha izleme şansımız oldu. Şu anki yaşlarına göre çok güzel güreş yaptılar. Tabi bunun yanında genç kardeşlerimizin de burada güreş yapması bizi oldukça mutlu etti. Geçmiş yıllarda düğünlerden sonra yapılan ancak günümüzde ortadan kalkmış olan şalvar güreşi ve diğer geleneklerimizi devam ettirmeliyiz. Çünkü güreş bizim ata sporumuz ve bütün güreşçilerimiz bu meydanlardan yetişerek şampiyon oluyorlar."