Trabzon’da, 24-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FIBA EuroChallenge Final Four’da mücadele edecek 4 takımın antrenörleri ve kaptanları, büyük organizasyon öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Takım koçları ve kaptanları, kupa için iddialı konuştu.

Ülkemizi Trabzonspor Medical Park’ın temsil edeceği 4’lü finalde, Romanya ekibi Energia Targu-Jiu, Alman ekibi Fraport Skyliners ve Fransız ekibi JSF Nanterre kupa için mücadele edecek.

Novotel’de gerçekleştirilen toplantıda ilk sözü alan JSF Nanterre Antrenörü Pascal Donnadieu, Trabzon’da olmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti. Weems, Alman ekibi Fraport Skyliners ile yarın oynayacakları ilk maçı kazanarak finale çıkmak istediklerini söyledi. Oyunculardan Kyle Weems de final fourdaki ilk rakipleri Fraport Skyliners’in zorlu bir takım olduğunu belirterek, "Daha önce Almanya’da oynadım. Onları iyi tanıyorum. İyi bir oyun sergileyip finale kalmak istiyoruz." dedi.

Turnuvanın favorileri arasına gösterilen Trabzonspor Medical Park Baş Antrenörü Nenad Markovic de, kupayı kazanacaklarına inandıklarını kaydetti. Markovic, "Burada Final Four'a kalan her takım başarılı ve turnuvanın en iyi takımları. Turnuva her yıl daha iyi oluyor. Avrupa’nın her yerinde çok iyi takımlar bu turnuvaya katıldı. İyi düşüncelere sahibim. Kazanacağımıza inanıyorum. Takımın üzerinde ekstra baskı oluşturmaya gerek yok. Son 3 maçımızı da ligde kazandık. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Turnuvanın Trabzon’da oynanması nedeniyle üzerlerinde ekstra bir baskı olup olmayacağı sorusuna ise Markovic, "Üzerimizde ekstra baskı olacağını biliyoruz. Bizim en büyük favori olarak gösterildiğimizi biliyoruz. Oynayıp kazanmanız gerek. Biz ekstra baskı hissetmiyoruz. Oynayıp kazanacağız." diye cevap verdi.

Bordo mavili oyuncu Novica Velickovic de sahalarında mücadele edecekleri turnuvada ikinci bir şanslarının olmadığını, kupayı kazanmak için mücadele edeceklerini ifade etti.

Romanya ekibi Energia Targu-Jiu Antrenörü Antonis Constantinides, ilk kez mücadele ettikleri Avrupa’da final four'a kalmanın başlangıçta kendileri için rüya gibi olduğunu belirtti. Ancak bunu başardıklarını dile getiren Troape, "Buraya kalan bütün takımların kupayı hak ettiğini düşünüyorum. Rakibimize çok büyük bir saygımız var ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Oyuncusu Porter Troape de genç bir ekip olduklarını, fakat kupayı almak için ellerinden gelini yapacaklarını söyledi.

Almanya Frankfurt ekibi Fraport Skyliners Antrenörü Gordon Herbest, rakiplerine çok büyük saygı duyduklarını belirterek, "Ama biz önümüzdeki sene Avrupa Kupası’nda oynayacağız. O yüzden genç oyuncularımızın tecrübe kazanmasına da önem veriyoruz. İyi bir maç olacağına inanıyorum. Elimizden geleni yapacağız." dedi.

Oyuncusu Danilo Barthel de takım olarak kendilerine güvendiklerini, kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

İLK MAÇLAR YARIN

FIBA EuroChallenge Final Four, 24-26 Nisan tarihleri arasında 7 bin 500 seyirci kapasiteli Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanacak.

Finalo Four'da Trabzon Medical Park'ın yanı sıra, Romanya ekibi Energia Targu-Jiu, Alman ekibi Fraport Skyliners ve Fransız ekibi JSF Nanterre mücadele edecek.

Final Four'da yarın saat 16.30’da Fraport Skyliners - JSF Nanterre, 19.00’da ise Trabzon Medical Park - Energia Targu-Jiu karşılaşacak. 26 Nisan Pazar günü ise saat 16.30'da 3.'lük, 19.00'da da final karşılaşması oynanacak.