Bayanlar Voleybol Birinci Ligi play-off 1. tur ilk maçında VakıfBank, deplasmanda İdmanocağı'nı 3-1 mağlup etti.
Bayanlar Voleybol Birinci Ligi play off 1. tur ilk maçında VakıfBank, 101 dakika süren deplasmandaki mücadelede İdmanocağı'nı 3-1 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Toplamda 2 galibiyet kazanacak takımın final etabına yükseleceği seride ikinci maç 18 Nisan Cumartesi günü oynanacak.

Son iki yılın şampiyonu VakıfBank, Bayanlar Birinci Voleybol Ligi’nde play off birinci turu ilk maçında Trabzon İdmanocağı’yla deplasmanda karşılaştı. Müsabakayı 3-1 kazanan sarı siyahlılar, seride bir adım öne geçti. VakıfBank’ta skora en fazla katkı yapan isimler 18 sayıyla Milena Rasic ve 15 sayıyla Carolina Costagrande oldu.

Trabzon Yomra Spor Salonu'nda oynanan Güldeniz, Kübra, Naz, Costagrande, Rasic, Sheilla ve Gizem Örge (L) ilk altısıyla başlayan VakıfBank, İdmanocağı’nı 3-1’le geçerek play off final etabına yükselme adına önemli bir avantaj yakaladı. VakıfBank, 18 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da oynanacak ikinci müsabakayı da kazandığı takdirde 2-0’ı yakalayarak final etabına yükselecek.

VakıfBank, müsabakaya hızlı başlayarak rakibi karşısında ilk seti 25-13 almayı başardı. İkinci sette de teknik molalara, 8-5 ve 16-13 önde giren sarı siyahlılar, üstünlüklerini set sonuna kadar korudu. İkinci seti 25-17 almayı başaran VakıfBank, setlerde 2-0’ı yakaladı. Müsabakanın üçüncü seti ise 27-29’la İdmanocağı’nın olurken setlerde durum 2-1’e geldi.

Dördüncü ve son sette oyunda istediğini tekrar elde eden VakıfBank, seti 25-21, karşılaşmayı da 3-1 kazanmayı bildi. Sarı siyahlılarda Milena Rasic 18 sayı, Carolina Costagrande 15 sayı ve Bahar Toksoy Guidetti de 11 sayı ile galibiyete katkıda bulundu.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, İdmanocağı galibiyeti sonrası, "Deplasmanda galibiyet bizler için önemliydi. İşimizi en iyi şekilde yaptık, ikinci maça da aynı şekilde hazırlanacağız." diye konuştu.

VakıfBank'ın başarılı ismi Milena Rasic ise, "Serinin ilk maçını kazandığımız için mutluyuz. Rakibimiz karşısında iyi bir oyun sergiledik ve avantajı elde ettik. İkinci maça da en iyi şekilde hazırlanıp turu geçmek istiyoruz." dedi.

Salon: Yomra Spor Kompleksi
Hakemler: Mehmet Demirdelen, Hilmi Mutlu Seçal
İdmanocağı: Wang, Ergül Avcı, Duygu Sipahioğlu, Pietersen, Sonja, Cansu Aydınoğulları (Necla Güçlü Esepaşa, Deniz Hacıibrahimoğlu, Tuğçe Coşkun Hocaoğlu)
VakıfBank: Kübra Akman, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Blassioli, Rasic, Naz Aydemir Akyol, Costagrande (Hatice Gizem Örge, Ceren Kestirengöz, Bahar Toksoy Guidetti)
Setler: 13 - 25, 17 - 25, 29 - 27, 21 - 25
Süre: 101 dakika (21, 23, 32, 25)