Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu’nun 35’inci olağan genel kurulu yapıldı.

Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda yapılan genel kurulda, bordo mavili kulübün borcunun 309 milyon 395 bin 694 lira olduğu açıklandı. Bin 63 üyenin davet edildiği genel kurula, Trabzonspor yönetiminden hiçbir yöneticinin katılmaması dikkat çekti.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yaptığı konuşmada, Trabzonspor’un mali tablosunun kaygı verici olduğunu belirtti. Sürmen, "Yönetim kurulunun görev süresini uzatmaya yönelik genel kurul kararının iptali ve yargıtay onama kararından sonra; tashihi karar süreci beklenmeksizin kongre kararı alınması gerektiği tavsiyemizi 4 Nisan 2015 tarihli toplantımızda siz değerli genel kurul üyelerimiz ile paylaşmıştık. Bu tavsiyemizi yineliyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Kongre kararı almak hem mevcut yönetim için yeni sezon öncesi güvenoyu oylaması, hem de Trabzonspor’u yargı kıskacından kurtarmanın önü açılmış olur. Netice de bu yıl Trabzonspor bir kongre yaşayacaktır. Biz yönetime seçildiğimizden beri Trabzonspor’umuzun çok değerli eski başkanları ile istişarelerimiz sürmektedir. Değerli Başkanlarımız ortak kaygısı, Trabzonspor’umuzun mali tablosu ve birlik beraberlik duygusunun kaybolmuş olmasıdır. Biz de divan olarak bu kaygıyı aynen katılıyoruz."

TOPLAM BORÇ 309 MİLYON

Dilek ve temenni konuşmalarından sonra Denetleme Kurulu üyesi Salih Aladağ, bordo-mavili kulübün mali durumuyla ilgili bilgi överdi. Aladağ, kulübün, 109 milyon 445 bin 935 lirası kısa vadeli, 199 milyon 949 bin 759 lirası uzun vadeli olmak üzere toplam 309 milyon 395 bin 694 lira borcunun olduğunu ifade edildi.