Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, Çaykur Rizespor maçının ardından Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan silahlı saldırıyı kınayarak, "Trabzonspor üzerinden kadim Trabzon şehrini ve halkını, zan altında bırakacak bu kirli oyunun asla parçası olmayacağız." dedi.

İstanbul Akgün Otel'de Trabzon'la ilgili faaliyet gösteren dernek üyelerinin de katıldığı toplantıda, olayla ilgili basın açıklaması yapan Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, "Trabzon İl sınırları içerisinde Fenerbahçe Spor Kulübü kafilesine yapılan menfur saldırı Allah'ın inayeti ile en hafif şekilde atlatılmıştır. Olaylardan hemen sonra yaptığımız açıklamada belirttiğimiz gibi bir kez daha İstanbul'da Trabzon'la ilgili faaliyette bulunan 250 derneğimizle birlikte bu saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda yaralanan şoför kardeşimize travma geçire Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine teknik kadrosuna ve yerli yabancı futbolculara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gerçekleşen bu üzücü saldırı sonrası ne yazık ki olayın aydınlatılması sırasında hem bilgi kirliliği yaşanmakta hem de kışkırtıcı açıklama ve bazı haberlerle işin seyri başka yönlere çekilmektedir." diyen Mustafa Demir, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce yaşanan saldırının gerçek failleri bulunmalı ve olay her boyutu ile ortaya çıkartılmalıdır. Bu olmadığı sürece kimin ne söylediği nasıl açıklama yaptığı nasıl yorumladığı da çok önemli değildir. Aksi halde Trabzon şehrini ve Trabzonspor'u zan altında bırakmak isteyen karanlık güçlerin ekmeğine yağ sürmekten öteye geçemeyiz. Zaten istenen ve arzu edilen şey Fatih'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu ve yetiştirdiği nesillerle bu ülkeye her anlamda kattığı değerler sonucu Anadolu'nun her alanında lider ve ağabeyi olan Trabzon şehri üzerinde kara bir leke bırakmak arzusudur. Biz bu oyunu daha önce defalarca izledik, yaşadık. Trabzon ve Trabzonspor sevdalıları, şartlar ne olursa olsun bu anlayışa ve oyunlara asla prim vermeyecek, provokasyonlara alet olmayacaktır. Ülkemizin her bölgesinde yaşayan Trabzonlular, hayat felsefesi olarak bu vatanı ve milleti koşulsuz sevmeyi halkımızla her konuda dayanışma ve paylaşmayı esas almıştır."

"HİÇBİR KUPA VE ŞAMPİYONLUK İNSAN HAYATINDAN ASLA DEĞERLİ OLAMAZ"

Sporun, barış, kardeşlik ve sevgi çerçevesinde daha anlamlı ve daha güzel olacağını dile getiren Mustafa Demir, "Hiçbir kupa ve hiçbir şampiyonluk insan hayatından asla daha değerli olamaz; fakat ne yazık ki son dönemde ülkemizde futbol müsabakaları başta olmak üzere her türlü sporda şiddet, adaletsizlik ve çirkin bir anlayış hakim olmuştur." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu anlayış değişmedikçe temiz futbol ve temiz ahlak sahalara ve kulüp yönetimlerine hakim kılınmadıkça böyle gelmiş böyle gider anlayışı kırılamayacaktır. Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere kulüplerin başkanları ve yöneticileri bu anlamda kendilerini çok iyi sorgulamaları gerekir. Türk futbolunun nereden nereye geldiğini çok iyi analiz etmemiz gerekmektedir. Trabzonspor'a gönül veren taraftarların ve camiasının 2011'den beri mücadelesi, sadece temiz futbol ve adalet adınadır. Biz sadece hak ettiğimiz şampiyonluğu istiyoruz. Başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere hiçbir kulüp bizim düşmanımız değildir, bunu herkes çok iyi bilmeli ve anlamalıdır."

Demir, Trabzonspor üzerinden Trabzon şehrini ve halkını, zan altında bırakacak kirli bir oyun planlandığını ima ederek, bu şehrin bu oyunun bir parçası olmayacağını belirterek, sözlerini tamamladı.

SANATÇI İBRAHİM CAN: BU OLAY, TRABZON'UN DIŞINDA BİR OLAYDIR

Trabzonlu sanatçı İbrahim Can ise, Fenerbahçe'ye yönelik saldırıyla ilgili, "Bu olay, Trabzon'un dışında bir olaydır." diyerek şöyle konuştu:

"Trabzonlu vatandaşlar, asla ve asla bir başka kulübe zarar verecek bir davranışın içinde olamaz. O yüzden Trabzon ve Trabzonsporlu vatandaşlar, hiçbir kulüp düşmanı değildir. Onlar bizim en az bizim kadar değerli rakiplerimizdir. Bizler rakiplerimizin güçlü olmasını isteriz ve onları her zaman yenmek isteriz. O yüzden Trabzonlular bunu bir spor müsabakası olarak görmüyor. Biz daha başka olayların Trabzon ve Trabzonspor’a yansıması olarak görüyoruz.

O yüzden bütün Trabzonlular gönülden ve yürekten bu yapılan üzücü saldırıyı şiddetle kınıyor. Bundan sonraki Trabzon’a gelecek rakiplerimize asla böyle bir şey olmayacağını ve bunu da asla tasvip etmeyeceğimizi söylüyoruz. Trabzon’da hiçbir zaman sporda insanlar ölmemiştir. Trabzon’da spor konusunda her zaman kendimize zarar vermişizdir. Başkalarına zarar vermedik bundan sonra da vermeyi düşünmüyoruz. Bu olay Trabzonspor’un dışında bir olaydır. Bu olayı tekrar tekrar şiddetle kınıyoruz."