Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz, düzenledikleri ortak basın toplantısında 19 Şubat Pazar günü koşulacak 37. Uluslararası Yarı Maratonu ile 22. Halk Koşusu hakkında bilgiler verdi.

Belediyede yapılan basın toplantısına Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, sponsor firma yetkilisi ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Genel Direktörü Yaşar Ulusoy da hazır bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında yapılacak olan 37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’na tüm halkı davet ederek, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu ile yıllardır ortaklaşa yapmış olduğumuz, İlimizin Kurtuluş etkinliklerinden olan bu yıl da 37.’si düzenlenen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonunu 2.10 kilometre koşusu ve 22 Halk Koşusu 19 Şubat 2017 Pazar günü yapılacaktır. Söz konusu organizasyonumuza her yıl ülkemizden yüzlerce atletizm lisanslı sporcuların yanı sıra Türki Cumhuriyetleri’nden ve çeşitli ülkelerden sporcular katılmaktadır. Geçen yıl yarı maratonuna 328 yerli ve yabancı sporcu iştirak etti. Bu yıl bugün itibariyle organizasyonumuza toplam 411 sporcu elektronik posta yoluyla müracaatlarını yaptırmış bulunmaktadır. Kayıtlar 18 Şubat cumartesi saat 17.00’a kadar sürecektir. Trabzon’umuz her zaman kültürün şehri olarak aynı zamanda barış içinde yarışı ilke edinen spor dünyasının da önemli merkezlerinden birisidir. Bu yarı maratona her zamanki gibi halk koşusunu da katmış olacağız. Bu arada halk koşusunun sonradan başlatılması münasebetiyle 22’incisini ve 10 kilometre yarışının da 2’incisini icra etmiş olacağız. Tüm halkımızı eşofmanlarıyla birlikte maratonumuza ilgi göstermelerini bekliyorum” dedi.

Gümrüçüoğlu: "Başarılı olanlara para ödülü verilecek"

Yarışta başarılı olanlara para ödülü verileceğini kaydeden Gümrüçüoğlu, “Her yıl olduğu gibi başarı elde edenlere mütevazı hediyelerimizi takdim edeceğiz. Yarı Maratonda erkekler ve bayanlarda birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, dördüncüye 500, beşinciye ise 300 Dolar, 10 km koşusunda birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye de 500 TL verilecek. Ayrıca veteran ödüllerimiz de olacak. Bu alanda erkekler ve bayanlarda birinciliğe 500 TL, ikinciye 300 TL üçüncüye ise 200 TL verilecek. Halk koşusunda ise erkek ve bayanlarda birincilere 750 TL, ikinciye, 500 TL üçüncüye ise 300 TL verilecek” diye konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da bu tür etkinliklerin Trabzon’u tanıtmada çok önemli olduğunu belirterek, ”İnşallah iyi bir katılım olur ve emekler karşılığını bulur. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, ilgisi, yetkisi ve görevi olan bütün arkadaşlarımız bu konuda tam desteğini sunacaklar. Güzel bir organizasyon olacaktır. Bu etkinlikler şehrimizin tanıtımı için insanlarımızın bir araya gelmesi ve bazı şeylerin farkına varabilmesi için iyi bir fırsattır. Neticede bunlar şehrin tanıtımı için iyi bir fırsattır. Spor layıkıyla yapılacak bir hale gelirse, toplumdaki bazı sorunları önceden çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.