Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Karakullukçu, Trabzon’da 11-18 Temmuz tarihleri arasında 10 branşta, 40 ülkeden 2 bin 500 sporcu ile yapılacak Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade) gün saydığını söyledi.
2016 organizasyonunun başarılı bir şekilde yapılması için zamana karşı var gücüyle çalıştıklarını belirten Karakullukçu "Ülkemizin kalkınmasının mimarı, spor tesislerimizin artırılması ve standartlarının yükseltilmesi ile her bir vatandaşımızın sportif farkındalığının artırılması talimatını veren; gençleri önemseyen Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ülkemizde gerçekleştirilen yatırımlar ve oluşturulan sinerji, spor alanında da güçlü bir fotoğrafın oluşumuna vesile olmuştur" dedi.
Karakullukçu,olimpiyatlara yönelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Gymnasiade 2016; bakanlıktan onay alınmadan başvuru yapılan sonrasında ise mevcut federasyon yönetimince ‘bütçeye gerek yok, organizasyon kendini katılımcıların katılımcı ücreti ile gerçekleştirebilir’ taahhüdü ile geliştirilen bir geçmişe sahiptir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm olumsuzluklara rağmen, diğer ülkelerde gerçekleştirilen Gymnasiade standartları çerçevesinde ihtiyaç duyduğumuz gerekli bütçeyi ve konaklama-müsabaka alanlarını tahsis etmiş durumdadır. Ayrıca son 2 ayda yapılan çalışmaları gözlemleyen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu, (ISF) Gymnasiade 2018 Kış Festivalini ve ISF Yaz Oyunları adıyla yeni bir organizasyonunu doğrudan ülkemize verme teklifinde ısrarcıdır."
Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun yeni yönetimi olarak 1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle göreve geldiklerini hatırlatan Karakullukçu, "Bütün arkadaşlarımızla Gymnasiade 2016’nın en iyi şekilde icrası için canhıraş çalışmalarımız tüm kamuoyunun malumudur. Trabzon ili tüm unsurlarıyla hiçbir yatırıma ihtiyaç duymadan, dünyanın en büyük spor organizasyonlarını icra edebilecek kabiliyete ve ehliyete sahip bir şehrimizdir ve her türlü spor organizasyonu da bu şehrimize yakışır. Bizlerde bundan sonra yine birçok uluslararası faaliyete bu yeterliklerle talip olacağız" diye konuştu.
Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın Türkiye Okul Sporları Federasyonu Yönetimini hedef alan “Trabzon’un Kara Yazısı” başlıklı yazı yazdığını söyleyen Karakullukçu, "Ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçte Gymnasiade 2016 organizasyonunun başarılı bir şekilde yapılması için çalışan şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım tarafından gerçek bir hayal kırıklığı olarak algılanmıştır.
Türk sporunun kalkınması konusunda gölge etmeyin, bu biz spor adamları için yeterli bir katkı olarak algılanacaktır. Bırakın bizler sizi, spor yöneticiliği bölümlerinin istihdamına ön açan, Türk sporuna ve vakfına katkıları olan bir Genel Müdürümüz olarak hatırlayalım" ifadelerini kullandı.