Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman
Trabzonspor: Hakan, Bosingwa, Aykut, Uğur, Mustafa, Fatih, Medjani, Erkan, Özer, Mehmet, Deniz
Beşiktaş: Günay, Opare, Ersan, Motta, Sivok, Sosa, Atiba, Olcay, Gökhan Töre, Tolgay, Mustafa Pektemek

Süper Lig’in 29. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda aldığı başarılı sonuçlara bir yenisini daha eklemek istiyor. Bordo mavililer, evinde oynadığı 14 Süper Lig maçında 10 galibiyet, 3 beraberlik ve bir yenilgiyle sahadan ayrıldı. Avni Aker’deki mağlubiyetini 4-1’lik skorla Eskişehirspor’dan alan Karadeniz ekibi, o müsabakadan sonra sahasında çıktığı 6 lig maçında da kayıp yaşamadı.

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hedefi kovalayan Trabzonspor, ilk 4 mücadelesi verdiği rakipleri Bursaspor ve İstanbul Başakşehir’in puan kaybettiği haftada önemli bir şans yakaladı. Bordo mavililer, Beşiktaş maçını kazandığı taktirde 50 puanla 4’ncü sıraya yükselecek.

Trabzonspor’da sezonu kapatan Aytaç Kara ile Musa Nizam, Mustafa Yatabare ve kaleci Onur sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Geçtiğimiz haftaki Gençlerbirliği maçında burnu kırılan Mustafa Akbaş, özel maske ile sahaya çıktı. Cezası biten Özer ile sakatlığı geçen Mehmet Ekici de ilk 11’deki yerlerine döndü. Gribal enfeksiyon geçirdiği için geçtiğimiz hafta oynayamayan Oscar Cardozo ise yedek soyundu. Teknik Direktör Ersun Yanal, Cardozo ve Yatabare’nin forvette Deniz Yılmaz’ı görevlendirdi.

Misafir takım Beşiktaş’ta ise cezalılar Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile kaleci Tolga, Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Durumu belirsizliğini koruyan Demba Ba ise yedek soyundu.

ONUR VE TOLGA MAÇI BİRLİKTE İZLEDİ, YATTARA DA TRİBÜNDEYDİ

Sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyen Trabzonspor’un başarılı kalecisi Onur ile eski takım arkadaşı Beşiktaş’ın kalecisi Tolga, maç öncesi yedek kulübesinde bir süre sohbet etti. Bordo mavili forma altında birlikte ter döken başarılı kalecilerin samimi sohbetleri dikkat çekti. İki kaleci de daha sonra tribünden maçı birlikte izledi.

Karşılaşmayı izleyenler arasında Trabzonspor’un eski futbolcularından İbrahima Yattara da vardı. Tecrübeli futbolcunun, çok yakın arkadaşı olan dünya şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin antrenörü Adem Cebeci’nin daveti üzerine maçı izlemek için Trabzon’a geldiği öğrenildi.

ERDOĞDU LİSESİ KUPA İLE TUR ATTI

Geçtiğimiz ay Guatemala’da yapılan Liseler Arası Dünya Şampiyonası’nda finalde Brezilya’yı 2-1 yenerek dünya şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımı, maç öncesi kupaları ile tribünleri selamladı.

Trabzonspor, büyük umutlarla başladığı sezonda şampiyonluk yarışına erken havlu atsa da taraftar takımını zorlu maçta yalnız bırakmadı. Tribünleri dolduran bordo mavili taraftarlar, takımlarına destek oldu. Karşılaşmayı ise 16.997 biletli seyircinin izlediği anons edildi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan maçı Beşiktaş, 3-0 kazanmıştı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

26. dakikada Beşiktaş atağında Gökhan Töre sağ kanattan ceza sahasına girdi, şutunda savunmaya sonra da kendisine çarpan top auta çıktı.

29. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici’nin ceza sahası sağ çaprazından uzaktan attığı şutta top az farkla yandan auta gitti.

34. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Jose Sosa’nın sağdan kullandığı kornere altı pas önünde Sivok kafayı vurdu, kaleci Hakan son anda mutlak bir golü önledi.

35. dakikada Trabzonspor'dan Erkan’ın çizgiden ceza sahasına çevirdiği topa Özer vurdu, ancak top üstten auta gitti.

39. dakikada Beşiktaş'tan Tolgay’ın yaklaşık 30 metreden şutunda kaleci Hakan topu iki hamlede kontrol etti.

Kalan dakikalarda da gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.