Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Trabzonspor: Hakan, Salih, Bosingwa (Dk. 31 Fatih), Uğur, Yusuf, Medjani, Özer, Erkan, Mehmet, Deniz, Cardozo
Bursaspor: Harun, Şener, Serdar, Şamil, Aziz, Ozan Tufan, Belluschi, Volkan, Joseu, Bakambu, Fernandao

Süper Lig’in 31. haftasında Trabzonspor ile Bursaspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı, 0 - 0 sona erdi.

Zorlu müsabaka öncesi 2 takım da 50’şer puanı bulunuyor. Trabzonspor, averajla takip ettiği rakibini yenerek dördüncülük yarışında avantaj yakalamak istiyor. Trabzonspor’da Aytaç Kara, Yatabare ve Musa Nizam’ın sakatlıkları bulunuyor. Mustafa Akbaş ise kart cezalısı. Tecrübeli savunma oyuncusu Essaid Belkalem ile teknik direktör Ersun Yanal tarafından kadroya alınmadı. Geçtiğimiz haftaki Çaykur Rizespor maçının ilk 11’ni değiştirmeyen Yanal, sadece kart cezalısı Mustafa’nın yerine 18 kişilik kadroya İshak’ı aldı.

Ligin en golcü takımı unvanını elinde bulunduran Şenol Güneş yönetimindeki Bursaspor da kritik maçı kazanarak Avrupa Ligi yarışında rakibini ekarte etmeyi hedefliyor. Yeşil-beyazlılarda Arjantinli savunma oyuncusu Civelli sakatlığı nedeniyle bugünkü maçta forma giyemiyor.

TARAFTAR FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ

Trabzonsporlu taraftarlar, takımlarının ilk 4 yarışında hayati öneme sahip maçına fazla ilgi göstermedi. Avni Aker’in büyük kısmı boş kalırken, stada gelen taraftarlar takımlarına destek oldu. Takımlarını Trabzon’da yalnız bırakmayan az sayıdaki Burssapor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünde yerlerini aldı. Bu arada, Türkiye şampiyonu olan Trabzonspor, U17 takımı maç öncesi kupaları ile tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı.

Karşılaşma, Trabzonspor ve Bursasspor taraftarları arasında centilmenlik gösterilerine de sahne oldu. Kale arkasındaki bordo-mavili taraftarlar ile yeşil-mavili takımın taraftarları, karşılıklı olarak ‘bordo-mavi’ ve yeşil-mavi’ tezahüratları yaptı. İstanbul takımlarına tepki olarak da ‘Anadolu’ şeklinde bağırdılar. Trabzon ve Bursalı taraftarlar, Fenerbahçe lehine de birlikte tezahürat yaptı.

TARAFTARLARDAN GÜNEŞ’E ÇİÇEK

Trabzonsporlu taraftarlar, maç öncesi eski hocaları ve hemşehrileri Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’i sevgi gösterisinde bulundu. Deneyimli hoca, taraftarların ‘Şenol Güneş’ tezahüratlarına alkışla karşılık verdi. Yedek kulübesinin arkasındaki tribünden bir taraftar da Güneş’e çiçek verdi.

2. dakikada Trabzonspor’un savunmasının hatasıyla kaptığı topla sağdan ceza sahasına giren Volkan Şen’in şutunu kaleci Hakan uzaklaştırdı, dönen topa bu kez Josue vurdu, kaleci Hakan yine gole izin vermedi.
21. dakikada sağdan ceza sahasına giren Bakambu’nun şutuna arka direkte Fernandao da dokunamayınca yeşil-beyazlılar önemli bir fırsattan yararlanamadı.
24. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Yusuf’un pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Medjani’nin şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
30. dakikadaki Bursaspor atağında savunmanın arkasına atılan topu uzaklaştıran Jose Bosingwa, sakatlandı ve maça devam edemedi.
35. dakikada Josue’nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Hakan direğin dibinden çıkarttı.
45. dakikada Yusuf’un soldan ortasına altı pas önünde Cardozo kafayı vurdu, top direğin dibinden auta gitti.

Uzatma anlarında da gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı, 0 - 0 tamamlandı.