Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Steven McLean, David McGeochie, Graeme Stewart
Trabzonspor: Onur, Cavanda, Mustafa, Medjani, Contant, Yusuf, M’bia, Okay, Erkan, Özer, Cardozo
Rabotnicki: Boshinovski, Siljanovski, Ristevski, Cikarski, Ilievski, Vujcic, Petrovikj, Trajcevski, Sahiti, Anene, Ilijoski
Sarı Kart: Dk. 44 Trajcevski (Rabonitcki)

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasında Trabzonspor ile Makedonya temsilcisi Rabotnicki arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu’nda ilk maçta 1-0 mağlup olduğu Makedonya temsilcisi Rabotnicki’yi rövanşta sahasında ağırlıyor. Temsilcimizde, Mehmet Ekici sakatlığı, Soner Aydoğdu ile Musa Nizam ise UEFA listesinde yer almadıkları için oynayamıyor. Sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı belirsiz olan yeni transfer M’bia ise ilk 11’de sahaya çıktı. Yaşadığı sakatlık nedeniyle hazırlık maçlarında da oynayamayan tecrübeli futbolcu, Bordo-mavili formayla ilk maçını çıkmış oldu. Sakatlık sorunu nedeniyle M’bia gibi durumu belirsizliğini koruyan Deniz Yılmaz da 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu. Üsküp'teki ilk karşılaşmadan önce öncesi Sportif Direktör Süleyman Hurma ile yaşadığı sorun nedeniyle izin verilen ve Türkiye'ye gönderilen, dilediği özrün ardından tekrar takıma katılan Onur Recep Kıvrak kaledeki yerini aldı. Bordo-mavili taraftarlar, müsabaka öncesi başarılı kaleciye destek oldu. Teknik Direktör Shota Arveladze, Onur’a destek verdikleri için ilk maçta yedek oturtuldukları iddia edilen Erkan, Okay ve Özer’e de ilk 11’de görev verdi. Trabzonspor’un yeni transferleri kaleci Esteban Alvarado ile Kongolu stoper Samba, karşılaşmayı tribünden izledi.

TERÖRE TEPKİ
Trabzonsporlu taraftarlar, müsabaka öncesi ve sırasında son zamanlarda artan terör olaylarına tepki gösterdi. Maçtan saatler önce Meydan Parkı’nda toplanan kalabalık bir taraftar grubu, Türk bayrakları ile Avni Aker Stadı’da kadar yürüdü. Taraftarlar, yürüyüş boyuncu teröre kınayan sloganlar attı. Bordo-mavili taraftarlar, tepkilerini maç öncesi tribünde de sürdürdü. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK’ şeklinde bağırdı. Muş’un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan ve Trabzonspor taraftarı olan Binbaşı Arslan Kulaksız’ı unutmayan taraftarlar, kale arkası tribününe ‘Binbaşı Arslan Burada’ yazılı pankart aştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Yusuf Erdoğan ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top az farkla auta çıktı.
11. dakikada gelişen Rabotnicki atağında defansın arkasına sarkan Anene soldan ceza sahasına girdi, yerden şutunda top az farkla yandan auta gitti.
33. dakikada Yusuf’un sağdan ceza sahasına gönderdiği topa ceza sahası içerisinde Özer yerden vurdu, meşin yuvarlak kaleciden döndü.
41. dakikada Yusuf’un sağdan ceza sahasına yaptığı ortaya Erkan kötü bir vuruşta topu üstten auta attı.
44. dakikada sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Yusuf’un şutunda savunmadan seken top az farkla direğin dibinden auta gitti.
45. dakikada Özer’in ceza sahasına ortasına altıpas içerisinde Cardozo kafayı vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
İlk yarıda iki takımında çabası gol getirmedi ve devre 0-0 sona erdi.