Stat: Hüseyin avni Aker
Hakemler: Ivaylo Stoyanov, Veselin Dobriyanov, Georgi Slalov
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Carl Medjani, Mehmet Ekici, Sefa Yılmaz, Uğur Demirok, Soner Aydoğdu, Erkan Zengin, Mustafa Yumlu, Salih Dursun, Waris Majed, Musa Nizam
Differdange 03: Mathias Janisvh, Andre Rodrigues, Tom Siebelaner, Pedro Riberio, Omar Er Rafik, Dejvid Sinani, Gauthier Caron, Ante Bukvic, Jordan Yeye, Geoffrey Franzoni, Julien Weber
Sarı kartlar: Dk. 27 Musa Nizam (Trabzonspor), Dk. 35 Ante Bukvic, (Differdange 03)
Gol: Dk. 43 Mehmet Ekici (Trabzonspor)

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme ilk maçında Trabzonspor, Lüksemburg temsilcisi Dıeffrenge 03 ekibini evinde ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1 - 0’lık ev sahibinin üstünlüğü ile tamamlandı.

8. dakikada Jordan Yeye'nin uzun pası ile ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Gauthier Caron, hiç bekletmeden pasını altıpas içerisinde bomboş pozisyonda bulunan Omar Er Rafik'e verdi. Rafik'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıktı.
14. dakikada Salih Dursun'un pası ile sağ çaprazda topla buluşan Sefa Yılmaz, ceza sahası içerisine girer girmez yerden şutunu çekti ancak top kaleci Weber'de kaldı.
32. dakikada Majeed Waris'in yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Mehmet Ekici'nin çektiği şut, kaleci Julien Weber'den döndü.
38. dakikada ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici, Dejvid Sinani'den sıyrıldıktan sonra yerden şutunu çekti. Kaleye sert giden şutta topu kaleci Julien Weber güçlükle uzaklaştırdı.
43. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet Ekici, şık bir plase vuruş ile topu ağlara gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı 1 - 0 Trabzonspor üstünlüğü ile tamamlandı.

ŞOTA ARVELADZE 18 YIL SONRA TARAFTARLA BULUŞTU

Bu sezon ilk resmi maçına çıkan Trabzonspor’da teknik direktör Şota Arveladze’de ilk defa taraftarla buluştu. Çiçeği burnunda teknik adam, karşılaşma öncesi tribünleri selamladı. Şota, 18 yıl önce Trabzonspor’da top koşturmuştu. Bordo mavililerde UEFA'ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, M'bia, Cavanda ile bonservisi Kasımpaşa'dan alınan Özer Hurmacı bu maçta forma giyemedi. Bourceanu, Deniz Yılmaz, Bosingwa ve Cardozo da sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

AVRUPA ARENASINDA 122’NCİ MAÇ

Trabzonspor, Differdange 03 maçıyla Avrupa kupalarındaki 122'inci maçına çıktı. Avrupa arenasında ilk maçını 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İzlanda'nın Akranes takımıyla yapan Trabzonspor, geride kalan 121 maçta 46 galibiyet, 31 beraberlik ve 44 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Rakip filelere 158 gol gönderen bordo mavililer, kalesinde 163 gol gördü. Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 73, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 karşılaşmaya çıktı. UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 73 maçta 29 galibiyet, 19 beraberlik ve 25 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 102 gole karşılık kalesinde 99 gol gördü.