Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Kemal Yılmaz
Trabzonspor: Hakan, Salih, Bosingwa, Uğur, Mustafa Akbaş, Medjani, Mehmet, Özer, Erkan, Deniz, Cardozo
Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Hamit (Dk. 33 Emre Çolak), Selçuk, Sneijder, Yasin, Umut, Burak
Gol: Dk. 20 Özer (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Uğur, Dk. 33 Özer, Dk. 42 Mustafa Akbaş (Trabzonspor), Dk. 39 Umut (Galatasaray)

Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sezon lig yarışına erken havlu atan ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hedefi kovalayan Trabzonspor, şampiyonluğun en güçlü adaylarından Galatasaray’ı ağırlıyor. Bordo-mavili ekipte, sezonu kapatan Aytaç Kara ile kart cezalısı Fatih Atik ile sakatlıkları nedeniyle riske edilmeyen Belkalem ve Onur Kıvrak kadroda yer almıyor. Kadro dışı tartışmalarının odağındaki isim Kevin Constant da teknik direktör Ersun Yanal tarafından yine kadroya alınmadı. Sakatlığı tamamen geçen Bosingwa ilk 11’de görev alırken, uzun süredir takımdan ayrı kalan Yusuf Erdoğan ise 18’de kendine yer buldu.

BORDO-MAVİLİ TARAFTARLARAN BURAK VE SELÇUK’A TEPKİ, UMUT’A DESTEK

Trabzonsporlu taraftarların maça ilgisi bir hayli fazla oldu. Bu sezon birçok maçta boş kalan Avni Aker’in tribünleri önemli ölçüde doldu. Bordo-mavili taraftarlar, müsabaka öncesi takımlar sahada ısınırken eski futbolcuları Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’a tepki gösterdi. Taraftarlar, Umut Bulut’a ise sevgi gösterisinde bulundu. Başarılı golcü de taraftarların tezahüratlarına el sallayarak karşılık verdi.
Trabzonsporlu taraftarlar maç öncesi kapalı tribünde üzerinde “Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu Efsane Şehir Trabzon’ yazısı ve Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın fotoğraflarının yer aldığı dev bir pankart açtı.

Misafir takım Galatasaray’da ise Koray Günter, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Tarık Çamdal ve Aydın Yılmaz 18 kişilik kadroya alınmadılar. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları tamamen geçen Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz, ilk 11’de sahaya çıktı. Sakatlığı geçen Melo ise yedek soyundu. Zorlu maç öncesi Galatasaray’da 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler; Semih, Melo, Telles, Olcan, Yekta, Hamit ve Sneijder. İlk 11’de sahaya çıkan Sneijder, Hamit ve Telles ile yedek soyunan Olcan, Yekta ve Melo görev almaları ve sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta sahasında ağırlayacağı Gaziantepspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

İki takım arasında ligin ilk devresinde İstanbul’da oynanan maçı Trabzonspor, 3-0 kazanmıştı.

2. dakikada Deniz Yılmaz’ın ceza sahası sol çaprazından şutunda top direğin dibinden auta gitti.

15. dakikada Trabzonspor atağında Mehmet Ekici sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ve top Telles'e çarparak uzaklaştı. Trabzonsporlu futbolcular hakem Ali Palabıyık'a penaltı diye itirazda bulundular.

20. dakikada Özer Hurmacı'nın pası ile topla buluşan Cardozo ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti, Sabri’den seken topla penaltı noktasının hemen önünde buluşan Özer, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

32. dakikada bir ikili mücadelede yerde kalan Hamit Altıntop, maça devam edemedi.

36. dakikada Erkan Zengin’in ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlık kaleci Muslera’nın ellerinde kaldı.

43. dakikada Emre Çolak’ın ceza sahası önünden şutunda top üst direkten döndü. Dönen topa kale önünde müsait pozisyonda Burak kafayı vurdu, ancak topu kale yerine yandan auta gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.