Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun ilk 3 haftasında topladığı 7 puanla Fenerbahçe ile zirveyi paylaşan Trabzonspor’da, moraller yerinde.

Sezona Bursaspor (1-0) ve deplasmandaki Beşiktaş (2-1) galibiyetleri ile başlayan bordo-mavililer, 2-2’lik Akhisar Belediye beraberliğini ‘nazarlık’ olarak görüyor. Milli arada yeni transferlerin de takıma katılmasıyla iyi bir hazırlık dönemi geçirmeyi planlayan Karadeniz ekibinin, yenilenen kadrosuyla zirve yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine olan inancı tam.

Teknik Direktör Shota Arveladze, yeni transferlerin de takıma uyum sağlamasıyla daha güçlü olacaklarını söyledi. Sürekli atak oynayan bir takım arzuladığını ifade ede başarılı hoca, o konuda biraz güven sorunu yaşadıklarını, zamanla o güveni de bulacaklarına inandığını dile getirdi. Futbolcuların birbirlerini tanımaya ihtiyaçları olduğunu kaydeden Shota, birbirlerinin oyun tarzını hemen kavramalarının kolay olmadığına değindi. Milli aranın kendileri için iyi bir fırsat olacağına dikkat çeken genç teknik adam, yeni transferlerin de bu süreçte takıma uyum sağlama fırsatı bulacağını söyledi.

İlk 3 maçta alınan 7 puanın kötü olmadığını belirten Gürcü taktisyen, “Mutlu olmayı 3 maçtan sonra istemiyorum. Gidişatımızın mutlu olmasını istiyoruz. Gördüğümüz oyun, futbolcuların birbiriyle davranışı, yedeklerin davranışı, oyun yapımız bizi mutlu ediyorsa memnun bir şekilde devam edeceğiz. Bizi ligde birkaç takım zorlayabilir. Lig başlamadan ‘3 maçta 7 puan iyi midir’ diye sorsaydınız, 9 olsa daha iyi olurdu ama 7 de iyidir.”

2 GÜN İZİN YAPACAKLAR

Teknik patron Shota Arveladze, milli ara nedeniyle Akhisar maçının ardından futbolcularına 2 gün izin verdi.

Bordo-mavililer, çarşamba günü akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla ligin 4’üncü haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçının hazırlıklarına başlayacak.