Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde Yıldırım Demirören’in para karşılığı destekledikleri iddialarına tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine yaptığı ilk açıklamada olağanüstü kongre ve aday olmama sinyalleri veren Hacıosmanoğlu, bu kez aralık ayındaki olağan genel kurulu adres gösterdi ve aday olacağını da belirtti. Federasyon yönetimine kim getirilirse getirilsin bu sistemde kimsenin kendilerine kupalarını veremeyeceğini söyleyen Hacıosmanoğlu, UEFA ve FIFA nezdindeki hukuki mücadelenin ardından mutlu sona ulaşacaklarını savundu.

Hacıosmanoğlu, fikir ayrılıkları nedeniyle görevi bırakacağı iddiaları gündeme gelen teknik direktör Ersun Yanal ile devam edip etmeyeceklerine dair soruya ise ilginç bir cevap vererek, "Onların hepsinin cevabını Süleyman beyden (Sportif Direktör Süleyman Hurma) alabilirsiniz." dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinin ardından kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Federasyon seçimleri sürecinde herkesin konuştuğunu, kendisinin ise sustuğunu kaydeden Hacıosmanoğlu, "Cevap verme sırası da bize geldi. Bu süreçte 'Trabzonspor'a ihanet etti, Trabzonspor’u sattı' mı demediler. Beni tanıyan herkes bilir ki, dünyada tek Trabzonsporlu kalsa yine de Trabzonspor’u satmayacak, ona ihanet etmeyecek tek adam benim." diye konuştu.

Başkan olduktan sonra Futbol Federasyonu’nda 2 kez genel kurullara katıldığını hatırlatan Başkan Hacıosmanoğlu, "İki genel kurulda da yaptığım konuşmalar aylarca Türkiye’de konuşuldu. Bizi sevenlerin sevgisini daha da artırdığını düşünüyorum. Trabzonsporluların dışında olan sporseverler de dahil. Biz kendimizi düşünmüş olsaydık yine aynı tavrı sergiler, aynı konuşmayı yapıp o salondan çıkardık. Bugün art niyetli ve ahlaksızca bizi eleştiren insanlara malzeme vermemiş olurduk. Ama biz kendimizi değil, Trabzonspor’u düşünerek hareket ettik. Bir federasyon var ve oraya daha önce Trabzonspor adına konan insanlar var ama sadece koltuklarında oturmak için orada duruyordular, Trabzonspor’u temsilen değil. Biz onların yerine irade ortaya koyacak, geçmişteki ve gelecekteki yanlış kararlara karşı mücadele edecek insanları oraya koyduk." dedi.

Tavrının Trabzonspor’un namus davası olarak gördükleri şike mücadelesini sekteye uğrattığını savunanlar olduğuna değinen Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Federasyon yönetim kuruluna adam koymakla biz federasyon ile bir anlaşma mı yaptık? Evet biz 'yönetiminize adam koyduk, onun karşılığında da şike davasından ve Trabzonspor’un haklarından feragat ediyoruz.' mu dedik. Bırakın böyle bir anlaşma yapmayı, bunu beyninden geçirmek bile Trabzonspor adına namuzsus insanların dahi yapacağı bir hareket değildir diye düşünüyorum. Şike süreci bizim namus davamızdır dedik. Bu davadan Trabzonspor’un en ufak bir geri adım atması, veya mücadele azmini düşürmesi söz konusu değildir.

İnsanlar namuslarıyla yaşar, bu da Trabzonspor’un namus davasıdır. Sonucu nereye gidiyorsa oraya kadar gitmesi gerektiğini beni tanıyan insanlar biliyor. Sonunda ölüm bile olsa sonuna kadar gitmesi gerektiğini her zaman söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Trabzonspor’un üzerinden siyasi ve ticari olarak nemalanan insanların bu alanlarını kapattığımız için onların uzantıları da bir şey bulduklarında üzerine atlayacaklar. Bunu da Trabzonspor sevdalılarının acaba akıllarını karıştırabilir miyiz diye kullanan insanlar var, kullanmaya da devam edecekler. Ama sağduyulu insanların bize göstermiş oldukları teveccühü bize gelen mesajlardan çok iyi anlıyoruz."

Bu süreçte çok enteresan şeyler olduğunu dile getiren Başkan Hacıosmanoğlu, Hukuk Kurulu üyesi avukatların da istifa ettiğini hatırlattı. Başkan Hacıosmanoğlu, "Şike davasında bizim de onure ederek görev verdiğimiz Hukuk Kurulumuz vardı. Bizim durumumuzdan dolayı 'zafiyete uğradık' diye çekildiklerini açıklıyorlar. Ben Hukuk Kurulu'ndaki arkadaşlarla ilk görüştüğüm zaman Dilaver bana 'Bizim bu konuda bir sınırımız var mı?' dediler. Kime ve nereye uzanıyorsa uzansın bu mücadelede sınırımız yoktur dedim. Atilla Dilaver bana 'biz daha önce şuanki hazırlıkların onda biri ağırlığında hazırlık yaptık ve Trabzonspor yönetimi ile toplandık, masanın üzerine koyduk ve dönemin başkanı aynen şunu söyledi, 'ben bunlara imza atamam, bana bir şey yapamazlar ama benim ablam var, kardeşim var, ben bunları imzalayamam diye o müracaatlara imza atmadı' dedi. Şimdi 'bize ihanet etti' diyenler, Trabzonspor’a asıl kimlerin ihanet ettiğini bugün onların savunucuları çok daha iyi biliyor." dedi.

"BÖYLE BİR ALÇAKLIK OLABİLİR Mİ?"

'Federasyondan avans alındı, onun karşılığında destek verildi' iddialarına da cevap veren Başkan Hacıosmanoğlu, sert ifadeler kullandı. "Böyle bir alçaklık olabilir mi? Federasyon 20-30-50 milyon lira para verse, karşılıksız para verdi de destekledi dersiniz. 15 gün sonra vereceği parayı 15 gün önce almanın karşılığında taviz vermeniz gerekmiyor. Bunu dönem dönem her kulüp yapıyor. Bunun karşılığında da böyle bir şey yapılmaz. Parayla yapılmaz zaten, adamlar hiçbir zaman kendisini ve temsil ettiği camiayı parayla satmaz." diyen, Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Biz federasyonu, başkanını bundan önceki yanlışlarının hiç birisini kabullenip de yönetimine adam koymadık. Bugün bizi eleştirenler insanlar ve onların uzantılarının dönersiniz geçmişteki yazı ve demeçlerine bakarsanız 'kulüp federasyonla kavgalı şekilde yönetilemez' diye konuşan akil insanları Trabzon'un. Şimdi biz tasvip etsek de etmesek de bir federasyon var ve o federasyonun hem yönetiminde hem kurullarında etkin olmak zorundayız. O yüzden bu yönetime ve kurullara Trabzonspor’un adamlarını koyduk. Türk futboluna hizmet etsin ve orada olacak bütün adaletsizlilere karşı dursunlar diye. Başka da bir amacı yoktur.

5-6 aydır konuşmuyorum. Bundan sonra da konuşmayacağım, kimseye cevap vermeyeceğim. Bu demek değil ki bir kenarda sessiz duracağız, belki farklı yöntemler uygulayacağız. Ama kimseye cevap verip de onları yüceltmeyeceğiz. Üzerine basa basa tekrar söylüyorum; 'Trabzonspor'a ihanet etti, Trabzonspor'u sattı' diyen ve bu alçakça ifadeleri kullanan insanlar şunu iyi bilsin ki, ben yaklaşık 15-20 senedir Türk futbolunun içindeyim. Hayatım hep mücadeleyle geçti. Benim kadar Trabzonspor'un haklarını korumak için mücadele eden bir tane Trabzonlu ve Trabzonsporlu kimse gösteremez. Onun için Trabzonspor'un haklı olduğu bu davada kim Trabzonspor'a ihanet ediyor, satıyorsa o namussuzdan da daha aşağılık bir insandır. Ama kim bu ifadelerle bizi zan altında bırakmaya çalışıyorsa o da söylediğim aynı ifadelerin ta kendisidir."

"ULUSOY, GİTMEM İÇİN İMZA TOPLADIĞI İÇİN DESTEKLEMEDİM"

Başkan Hacıosmanoğlu, sert ifadelerle eleştirdiği Haluk Ulusoy’u da geçtiğimiz yıl başkanlıktan gönderilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdiği için desteklemediğini tekrarladı. Ulusoy’u 'işine geldiğin de Trabzonlu' olmakla itham eden Hacıosmanoğlu, şu iddialarda bulundu"

"Son 10 güne kadar Haluk Ulusoy’a destek olmayı düşünüyor ve kendisiyle de konuşuyordum. Ne yazık ki bir hafta kala İbrahim Usta ile aralarındaki bir konuşmadan sonra kararımı değiştirdim. Kendisi, benim gitmem için başlatılan imza kampanyasında İbrahim Usta’yı arayıp destek istemiş. Bizimle böylesine uğraşan bir insana destek vermemiz söz konusu olamayacağı için destek vermekten vazgeçtik. 'Trabzonluları adam bilirdim' diye bir cümle kullandı. Sizin işinize geldiği zaman Trabzonlu olmayacaksınız. Trabzonluysanız her zaman Trabzonlu olacaksınız, Trabzonluysanız da Trabzonsporlu olacaksınız. Başka takımlarla hayallerinizi süsleyip de istediğiniz zaman Trabzon'u kullanmayacaksınız.

Bizim Nuri Albayrak döneminde onu nasıl federasyon başkanı seçtirdiğimizi bütün Türkiye biliyor. Ama ben ayrılmış olmama rağmen 30 saniye kala maç tatil edildiğine kendisini 5 sefer aradım. 'Hakemi çıkartıyorum' dedi, ondan sonra telefonlarıma bakmadı. O maçın akıbetini de biliyorsunuz. Her Trabzonlu Trabzonluya oyunu verecek ama Trabzonlu olana verecek. Ben kendisine soruyorum; acaba o zaman başka bir memleketli miydi kendi? Trabzonspor’un ve Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden Trabzonspor'un onursal başkan Mehmet Ali Yılmaz federasyon başkanlığında aday olduğu ve 13 oyla kaybettiğinde siz Trabzonlu değil miydiniz de gittiniz Levent Bıçakçı’ya destek verdiniz?"

"ARALIK AYINI BEKLEYİN"

Bir çok kez görevi bırakmak istediğini, ancak arkadaşlarının devam etme arzusu nedeniyle devam ettiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinin ardından de kopma noktasına geldiğini belirtti. Ancak yaşanan olaylar üzerine şuana kadar verdiği mücadele büyüterek devam ettirmekte karar kıldığını anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da mücadelenin dozunu daha da arttırtarak Trabzonspor sevdalılarına söz verdiğimiz noktada bırakmak için mücadele edeceğiz.
'Genel kurul yapabiliriz' diye söylemde bulunmuştum, evet genel kurul yapacağız hiç kimse merak etmesin. Hiç kimse de Trabzonspor daha kötü durumlara düşer diye endişeye kapılmasın. Aralık ayına az bir süre kaldı. Herkes hazırlığını yapsın, ister çatı aday ister ayrı ayrı. Biz Trabzonspor sevdasını aralık ayında da bırakmayacağız. Bizim yanlış yaptığımızı söyleyen art niyetli insanlar aralık ayında Trabzonspor sevdalılarının karşısına geçip kimin Trabzonspor'u daha çok sevdiğini ortaya koyar, Trabzonspor sevdalıları da o tercihi yapar. Biz de o sonuca saygı duyarız. Ama ben inanıyorum ki, 2013'de zor şartlar altında kazandığımız seçimin aralık ayında daha kolay olacağını, art diyetlilere de Trabzonspor sevdalarının ders vereceğini göreceğiz."

ERSUN YANAL İLE İLGİLİ SORUYA İLGİNÇ CEVAP

Hacıosmanoğlu, takımın durumu ve teknik direktör Ersun Yanal’la ilgili soruya ise ilginç bir cevap verdi. 'Süleyman beye sorarsanız daha sağlıklı sonuçlar alırsınız' diyen Hacıosmanoğlu, M’Bia transferiyle ilgili ise şunları söyledi:

"M'bia konusunda maliyeti yüksek olduğu için şahsımın tereddütleri vardı ondan dolayı biraz gecikme oldu. Ama Süleyman bey de hoca da ihtiyaç duyduğumuz önemli bir oyuncu olduğuna beni ikna ettiler. Kendisi zaten Trabzon’a geldiğinde imza atmıştı, ben de imzalayınca Antalya arkadaşlar transferi bitirdi."

Hacıosmnoğlu, Yanal’la ilgili soruya ise "Onların hepsinin cevabını Süleyman beyden alabilirsiniz." karşılığını verdi.

"FEDERASYONUN KUPAYI VEREMEYECEĞİNİ HERKES BİLİYOR"

Başkan Hacıosmanoğlu, '2010-2011 sezonuna ait şampiyonluk kupasının bu federasyon tarafından verileceğine inanıyor musunuz?' sorusunu da şöyle cevapladı:

"Bugünkü federasyona bizim tavrımızla Trabzonspor'un hukuk mücadelesinin uzaktan yakından alakası yok. Federasyonun başına kimi götürürseniz götürün federasyonun bu sistemiyle size kupayı vermeyeceğini herkes biliyor. Türkiye'de buna kimse cesaret edemeyecek. Bunun tek yolu var; o da UEFA'da verdiğimiz mücadele. UEFA'da sürecin bitmesi ve FIFA'nın devreye girmesi. Trabzonspor sevdalılarının tek beklentisi oradan olsun. Ancak dışarıdan yaptırımı bu ülkeye getirdiğimiz zaman da herkes şapkasını önüne koyacak ve Trabzonspor'un haklarını teslim edecek."