Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bazı kesimin tek dertlerinin kendisinin gitmesi olduğunu savunarak, "Hacıosmanoğlu, siz ‘gitsin’ dediğiniz zaman gitmeyecek ki. Bizi koltuk değil, insanların sevgisi burada tutuyor." dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu, geçen haftaki olağan genel kurulda göreve seçilen Türkiye Spor Yazarları Derneği Şubesi Başkanı Murat Taşkın ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti, başarıl dileklerini iletti. Görev sürelerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, son 2 sezonda Avrupa’da başarılı sonuçlar aldığına değindi.

Şike süreciyle ilgili çalışmaları hakkında da bilgiler veren Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu: "Bir sürecimiz var. Herkes bunu dile getirmiyorsunuz diyor, evet getirmiyoruz. Hukukçularımız iyi çalışıyor, bunun yakında semeresini göreceğiz. Önümüze o konuyla ilgili farklı yaklaşımlar da geliyor. Bu bizim namus davamız, her zaman söylüyoruz."

Ligin ilk yarısında kaleci sorunu yaşadıklarına dikkat çeken Hacıosmanoğlu, "Onur sakatlanmadan önce kaledeyken 8 maçta 4 gol yedik. O kalede olsaydı bugün Trabzonspor burada mı olurdu? Hakan’ın ikinci yarıdaki performansı, ilk yarıda olsa burada mı olurduk? 90 dakikadan sonra Kasımpaşa maçında gol yedik. Yenmemiz gereken Gaziantepspor maçını kaybettik. Bu iki maçta 5 puan kaybetmesek 48 puanımız olacak ve Trabzonspor için şampiyonluktan bahsedilecekti. İlk yarı hakemlerin neler yaptığını hep beraber gördük, yaşadık. Şimdi bir şansızlık var. Bir takımda bu kadar sakat olmaz." ifadelerini kullandı.

Ligde bulundukları konumu hazmedemediğini dile getiren Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kadar olumsuzlukları yaşamış 43 puanlı Trabzonspor'u kim arzu eder ki. Ben de bu kulübün bir taraftarıyım. Ligde 43 puanda olmasını ben de hazmedemiyorumki. Hazmedememek, eleştirmek farklı bir şey ama haksızlık yapmak başka bir şey. Yukarıda Allah var, yazık günah değil mi? Takımın kalecisi sakatlandı, olmayacak goller yedi. Onur ile 4 gol yedik sonra 8 haftada 22 gol yedik."

'HACIOSMANOĞLU SİZ ‘GİTSİN’ DEDİĞİNİZ ZAMAN GİTMEYECEK'

Art niyetli insanların, ‘Hacıosmanoğlu başarısız, gitsin burada durmasın da ne olursa olsun’ diyenlerin ortaya proje koyması gerektiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Sadece ‘ben adayım, geldin mi burayı kurtaracağım’ dememeliler. Biz burayı namusumuz gibi görüyoruz. Gittikten sonra gelen adam görür, bizden önceye de sonraya da bakar. Tek dertleri ‘Hacıosmanoğlu gitsin’. Hacıosmanoğlu, siz ‘gitsin’ dediğiniz zaman gitmeyecek ki. Bunu diyen adamlar belli bir zümre şehirde. Yürekleri varsa benimle Trabzon sokaklarında gezsinler. Bakalım kim kimi seviyor. 'Ben ölürdüm sana oy vermedim ama yapılanları gördüm, sana oy vereceğim' diye sayısız mesajlar geliyor." dedi.

Sokağa çıktıklarında sağduyulu insanların sevgisiyle karşılaştığını anlatan Hacıosmanoğlu, "Türkiye'nin neresine gidersen gidelim bunu görüyoruz. Rakiplerimiz olan 3 kulüpte var mı başkanın dereceye girdiği bir kulüp. Trabzonspor, taraftarı alıyor. 7 bin Hacıosmanoğlu forması satılmış. Benim de haberim yoktu, geçen hafta dediler. Taraftar alıyor, formanın arkasına yazdırıyor ismi. Bizi bu insanların sevgisi tutuyor. ‘Koltuk sevdası mı var’ diyorlar, ‘niye gitmiyor’ diyorlar. O insanların sevgisi olmasa niye duralım ki burada. Allah bizi onlara mahcup etmesin." şeklinde konuştu.

İki senede nelerle mücadele ettiklerinin kendilerinin bildiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Yeni kurulan takım hiçbir zaman şampiyon olmaz, bunu herkes biliyor. Bu sene bizi rahat bıraksaydılar, bütün şansızlıklar bizi bulmasıydı, bu sezon en rahat şampiyon olacağımız sezonlardan biriydi. Öyle de kadromuz vardı. Bakıyorsunuz kadroda halen 4-5 sakat var. Aytaç'ı yeni aldık. Gelecek yıl Türkiye'nin en iyi ön liberolarından olacak. Geldi adam, tarak kemiğini kırdı. Deniz, ligin ilk maçı ne penaltımızı verdi, ne kart verdi. Hiç pozisyon olmasaydı yenilseydik de sakatlanmasaydı. Kim bilir bu sezon neler yapardı bizde. Bu iskelet bir takım. Eksik mevkilere 4-5 oyuncu koydun mu önümüzdeki sene bu takımı kim tutacak, kimse tutamaz ki. Bu kadro kendi iskeletini ortaya koydu. Hem sahadaki becerisiyle hem de karakter yapısıyla bunu yaptı. Eksikler giderildiğinde önümüzde sene bu takım ligde çok iş yapacak. Hocamızın zaten kadro kurmadaki becerisini söylemeye gerek yok. 2011'de şampiyon olan kadronun temellerini o atmıştı, o hazırlamıştı. Yine aynı şekilde çalışıyor. Cenab-ı Allah nasip ederse önümüzdeki sene fırtına gibi bir Trabzonspor başlayacak. Bu seneden de umudumuzu kesmedik. 9 hafta var, çok şey değişir." değerlendirmesini yaptı.

Başkan Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ile özel bir görüşme yapacağı şeklinde basında çıkan haberlere ilişkin ise "Hocayla devamlı görüşüyoruz. Takımın hocasıyla haftada, ayda bir görüşmüyoruz. Takımın başkanı, hocasıyla belli sürede mi konuşur?" ifadesini kullandı.