Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 29. hafta maçında karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor ile Beşiktaş mücadelesinde takımların ilk 11'leri belli oldu.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak, Aytaç Kara, Mustapha Yatabare ve Musa Nizam bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler. Trabzonspor'da Aykut Demir, Mustafa Akbaş ve Salih Dursun sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

Konuk ekip Beşiktaş'ta ise cezalılar Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile sakatlıkları bulunan Tolga Zengin, Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı eksik oyuncular. Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic'in ilk 11'de görev vermediği Demba Ba ve Kerim Frei bu maçta sarı kart görürse gelecek hafta oynanacak Gaziantepspor maçında forma giyemeyecek.

TRABZONSPOR'DA OSCAR CARDOZO, BEŞİKTAŞ'TA DEMBA BA İLK 11'DE YOK

Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki zorlu 90 dakikadaki performansları en çok merak edilen golcüler Oscar Cardozo ve Demba Ba maçta ilk 11'de sahaya çıkamayacaklar.

28 maçta rakip filelere 51 gol bırakan Trabzonspor'un en golcü ismi 15 golle Oscar Cardozo. 9 golle Cardozo'yu takip eden Mehmet Ekici'nin 9 da asisti bulunuyor. Carl Medjani de attığı 6 golle, Trabzonspor'un sürpriz golcüsü durumunda.

28 hafta sonunda 49 golü bulunan Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu 16 golle Demba Ba. Olcay Şahan 8 golle, Senegalli golcüyü takip ediyor. Jose Sosa da 4 gol, 7 asistlik performansı ile siyah-beyazlı ekibin dikkat çeken bir diğer oyuncusu.

28 hafta sonunda 12 galibiyet, 11 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Trabzonspor, topladığı 47 puanla ligin 6. sırasında yer alıyor. Ligde oynadığı 28 maçta 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Beşiktaş ise haftaya avearjla lider girerken, Fenerbahçe'nin dün kazanmasının ardından topladığı 61 puanla ve bir maç eksiği ile ligin 2. sırasında yer alıyor.

Ligin ilk yarısında Beşiktaş'ın sahasında oynanan maçı ev sahibi ekip 3-0 kazanmıştı. Geçen sezon bu statta oynanan karşılaşma ise 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.

İki ekip bugüne kadar 98 kez karşılaşırken bu maçların 38'ini Beşiktaş, 37'sini Trabzonspor kazandı, 23 müsabaka ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında siyah-beyazlı ekibin 137-112 üstünlüğü bulunuyor.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çalacağı ve zirveyi yakından ilgilendiren zorlu 90 dakikada takımların ilk 11'leri şöyle:

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Aykut Demir, Uğur Demirok, Jose Bosingwa, Mustafa Akbaş, Carl Medjani, Erkan Zengin, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı, Fatih Atik, Deniz Yılmaz
Beşiktaş: Günay Güvenç, Daniel Opare, Ersan Gülüm, Ramon Motta, Tomas Sivok, Jose Sosa, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Mustafa Pektemek