Trabzonspor Kulübü sakatlıkları bulunan Yatabare, Belkalem, Yusuf, Onur ve Cardozo’nun son durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Bordo mavili kulübün sitesinden yapılan açıklamada, sakat oyuncularla ilgili şu bilgiler verildi: “Fenerbahçe maçında sağ uyluk kas tendon bileşkesinde grade 3A yırtık meydana gelen Mustapha Yatabare’nin tedavisi ve özel çalışma programına devam edilmekte olup hafta sonu yapılacak kontrolden sonra önümüzdeki hafta ortası saha çalışmasına başlaması planlanmaktadır. Fenerbahçe maçında sol uyluk arka adalesinde grade 3B yırtık meydana gelen Essaid Belkalem’in tedavisi devam etmekte olup, bu hafta koşulara başlaması öngörülmüştür. Oyuncunun tedavisi planlanan şekilde devam etmektedir. Fenerbahçe maçında ayak talus kemik içinde ezilme, çatlak (bone bruise) meydana gelen Yusuf Erdoğan’ın tedavisi ve özel çalışma programı salonda devam etmektedir. Önümüzdeki hafta başında yapılacak kontroller neticesinde çalışma programı düzenlenecektir. Ön çapraz bağ operasyonu geçiren sporcumuz Onur Kıvrak’ın salon ve saha çalışmaları planlanan doğrultuda devam etmektedir.”

Oscar Cardozo’nun bu sabahki antrenmana sol aşil tendonunda ağrı nedeniyle çıkmadığı belirtirken, golcü futbolcunun sakatlığıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Sol aşil tendonunda ağrı şikayeti olan Oscar Cardozo’ya aşil tendiniti tanısı konulmuş ve kendisine tedavi ve özel çalışma programı uygulanmakta olup, tedbir amaçlı bugün yapılan sabah yapılan antrenmana çıkartılmamıştır.”