UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Rabotnicki ile oynayacak olan Trabzonspor'da maç öncesinde Genel Sekreter Köksal Güney, Trabzonsporluluğu ile tanınan Gostivar kentinin Yukarı Banisa Köyü’nü ziyaret etti.

Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan ve Trabzonspor’u tutan Yukarı Banisa’daki Trabzonspor Taraftarlar Derneği’nin açılışını yapan Genel Sekreter Köksal Güney, vatandaşlarla horon da oynadı. Yukarı Banisa Köy Muhtarı Abdülhadi Hüseyin, dernek binasının açılışını daha görkemli yapmayı planladıklarını ancak son günlerde Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle bundan vazgeçtiklerini söyledi.

"Biz Türkiye’mizle güler Türkiye’mizle ağlarız." diyen Hüseyin, "Türkiye’mizin başı sağ olsun. Şehitlerimize, polis ve askerlerimize Allah’tan rahmet, kalanlara sabır dileriz. Bu mutlu günümüzde bizimle olduğunuz için şahsım ve halkım adına teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Yukarı Banisa Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdülgafur Kazım ise "Bugün Yukarı Banisa’nın her zaman hasretle beklediği, bordo mavimizin sokaklarımızı süslediği gün. Bugün Makedonya’dan ‘Bize her yer Trabzon’ diye haykırdığımız gün. Bizlerin Trabzonspor sevdası yeni bir sevda değil. Trabzonspor’un 1993-1994 sezonunda İtalyan takımı Cagliari ile verdiği mücadeleden sonra daha fazla gönül vermeye başladık. Hakem hataları yüzünden haksızlığa uğraşan Trabzonspor o maçtan sonra bizim de futbol sevdamızın sembolü oldu. Ve bu sevda o dönemden sonra artarak devam etti. Dileğimiz bu büyük sevdanın daha da katlanması ve Trabzonspor’un başarılarıyla dünyanın her yerindeki taraftarlarını gururlandırmasıdır. Emin olun ki bu başarılara Trabzon halkı ne kadar seviniyorsa buradaki gönül dostlarınız da o kadar seviniyor. Bizler sizin, sınırların birbirinden koparamadığı uzaktaki akrabalarınızız. Allah bu birliği her zaman daim etsin." dedi.

Makedonya'nın Yukarı Banisa Köyü'nün Trabzon Mahallesi'nde böyle sıcak karşılanmaktan dolayı gerçekten gurur duyduğunu belirten Genel Sekreter Köksal Güney ise "Hepinize öncelikle teşekkür ediyorum. Sizlere Trabzon şehrinin Trabzonspor taraftarlarının selamını getirdim. Başkanımız da burada olmak istiyordu ama yoğun işlerinden dolayı buraya gelemedi." diyerek, şöyle devam etti:

"Yönetim kurulu adına şunu söylemek istiyorum ki Trabzonspor dünya kulübüdür. Birçok açılışlara katıldık. Taraftar derneği açılışlarının hepsi çok güzel ama inanın buradaki açılış töreni ve karşılama bizleri daha heyecanlandırdı. Tabiri caizse insanın tüyleri diken diken oluyor. Büyük heyecan duyduk. İnsan duygulanıyor. Az önce muhtarımız konuştu, şehitlerimizi andı, onlara Allah'tan rahmet diledi. Görüyoruz ki dünyanın bir ucunda ayrı yaşasak da aynı üzüntüleri, sevinçleri birlikte paylaşıyoruz. Trabzonspor hizmetimizde bu tür şeyleri gördüğümüzde hep omuzlarımıza biraz daha yük biniyor. Sizlerin sorumluluğunu çok daha fazla duyuyoruz. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz."

Açılış sonrası Genel Sekreter Köksal Güney beraberinde getirdiği hediyeleri çocuklara verdi.