Trabzonspor Kulübü, yeni transferi Senegalli futbolcu Stephane M’bia’nın ailesini Türkiye’ye getirmek için yalan söylediğine dair haberlere tepki gösterdi.

Bu yöndeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “Oyuncumuz, ailesinin Türkiye’ye gelebilmesi için bürokratik yardım istemesi üzerine bu işlemlerle ilgili devlet yetkilileriyle iletişime geçilmiş ve çözüm gerçekleşmiştir.” denildi.

Konuyla ilgili kulüp sitesinden yapılan açıklamada, “Son günlerde Türkiye’nin konuştuğu, kadromuza kattığımız için de gurur duyduğumuz değerli oyuncumuz M’Bia ile ilgili yerel ve ulusal basında çıkan haberlerin maksatlı olduğu, Trabzonspor’a zarar vermekten başka bir amaç taşımadığını görmekteyiz. Üzüntümüz bu haberlerin ulusal basına kendi yerel medyamız tarafından yansıtılmasıdır. Yaşanan bu olay Trabzonspor düşmanlarının sadece dışarıda değil içeride de olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bu yöndeki haberlerin gerçekle alakasının olmadığı savunulan açıklamada şöyle denildi: “Oyuncumuz, ailesinin Türkiye’ye gelebilmesi için bürokratik yardım talebi istemesi üzerine bu işlemlerle ilgili devlet yetkilileriyle iletişime geçilmiş ve çözüm gerçekleşmiştir. Trabzonspor’a zarar vermek isteyen Trabzonspor düşmanlarını Trabzonsporlular çok iyi görüyor ve anlıyor. İçeride ve dışarıda Trabzonspor’a zarar vermemeleri adına başlattığımız “Bertaraf” kampanyasında kazanan Trabzonspor olacaktır.”