Büyük umutlarla başladığı sezonda şampiyonluk yarışında erken havlu atan Trabzonspor’un, deplasman kabusu sürüyor. Dış sahalarda puan dağıtan Fırtına, Torku Konyaspor deplasmanında da (1-0) bu hastalığına devam etti. Bu sezon sahasında oynadığı 13 maçta sadece bir kez mağlup olan bordo-mavililer, rakip sahalardaki 13 maçta ise sadece 2 kez kazanabildi. Deplasman müsabakalarında sadece Galatasaray (3-0) ve Mersin İdmanyurdu (5-1) maçlarını kazanan Karadeniz ekibi, dış sahalarda tam 26 puan bıraktı.

Trabzonspor, bu sezon sahasında oynadığı 13 maçta bir kez mağlubiyet olarak iç sahada ligin en başarılı ikinci takımı oldu. Avni Aker'de sadece Eskişehirspor'a 4-1 mağlup olan bordo-mavililer, Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Fenerbahçe ile de berabere kaldı. Ligin ikinci yarısında topladığı puanlarla dikkat çeken bordo-mavililer, bu devrede taraftarı önünde oynadığı 5 maçta da sahadan galibiyetle ayrıldı. Avni Aker’de 9 puan kaybederken 30 puan toplayan Trabzonspor, dış sahada ise adeta yokları oynadı. Bu sezon deplasmandaki 13 maçta sadece Galatasaray (3-0) ve Mersin İdmanyurdu (5-1) maçlarını kazanan Trabzonspor, rakip sahalarda tam 26 puan bıraktı.

Trabzonspor, 25'inci hafta itibarıyla sahasında en fazla gol atan takım ünvanına da sahip oldu. Avni Aker'deki 13 maçta sadece Fenerbahçe karşısında gol kaydedemeyen bordo mavililer, rakip fileleri 32 kez havalandırdı. Ersun Yanal’ın talebeleri deplasmandaki 13 maçta ise 16 gol kaydedebildi.