Trabzonspor, Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor ile yapacağı maç için Konya’ya gitti. Sezonu ilk 4 içerisinde tamamlamayı planlayan bordo mavililer, zorlu deplasmanda 3 puan kovalayacak.

Trabzon Havalimanı’ndan saat 14.00’de hareket eden Trabzonspor kafilesinde, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticilerle basın mensupları ile teknik heyet ve 21 futbolcu bulunuyor. Bordo mavili ekipte kart cezalısı Mehmet Ekici, kadro dışı cezası hafta içerisinde affedilen Kevin Constant ile sakatlıkları bulunan Onur, Belkalem, Aytaç ve Yusuf kafilede yer almadı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Yatabare ve Waris ise Konya’ya götürüldü. Bordo mavili taraftarlar, havalimanında Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve futbolculara yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle deplasmanlarda kaybettiği puanlarla şampiyonluk yarışına erken havlu atan Trabzonspor, sezonu ilk 4 içerisinde bitirme hedefi için zorlu deplasmanda 3 puan kovalayacak. Bu sezon sadece Galatasaray ve Mersin deplasmanlarından galibiyetle dönen bordo mavililer, kötü istatistiği de Konya’da tersine çevirmeyi planlıyor.

28. KARŞILAŞMA

Bu arada Trabzonspor ile Torku Konyaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bu zamana kadar oynanan 27 maçın 14’ünü Trabzonspor, 6’sını ise Torku Konyaspor kazandı. 7 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bordo mavililer söz konusu maçlarda 42 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 29 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti 1991-92 sezonunda Trabzonspor, 4-0'lık sonuçla elde etti.

Öte yandan ligin ilk yarısında Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi bordo mavili ekip Torku Konyaspor'u 3-2 mağlup etmişti.