Süper Lig’in 27. haftasını 2-1’lik Galatasaray galibiyetiyle geçen Trabzonspor’da, zorlu maçta alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor.

Karadeniz ekibi, güçlü rakibi karşısında elde ettiği galibiyetle gelecek sezon Avrupa’da olma hedefi doğrultusunda da önemli bir eşiği kayıpsız atlatmış oldu. Bordo mavililer, aynı zamanda iç sahadaki kazanma başarısını devam ettirdi. Bu sezon sahasında oynadığı 14 maçta sadece bir kez mağlup olan Trabzonspor, 3 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı, 10 maçta da taraftarının yüzünü güldürdü. Bordo mavililer, ligin ikinci yarısında evinde oynadığı 6 maçı da kazanmayı başardı.

Büyük umutlarla başladığı sezonda şampiyonluk yarışında erken havlu atan Trabzonspor, evinde fırtına gibi esmesine rağmen rakip sahalarda kazanmakta zorlanıyor. Bu sezon sahasında oynadığı 14 maçta sadece bir kez mağlup olan bordo mavililer, rakip sahalardaki 13 maçta ise sadece 2 kez kazanabildi. Deplasman müsabakalarında sadece Galatasaray (3-0) ve Mersin İdmanyurdu (5-1) maçlarını kazanan Karadeniz ekibi, dış sahalarda tam 26 puan bıraktı.

Trabzonspor, bu sezon sahasında oynadığı 14 maçta ise sadece bir kez kaybetti. Avni Aker'de sadece Eskişehirspor'a 4-1 mağlup olan bordo mavililer, Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Fenerbahçe ile berabere kaldı. Ligin ikinci yarısında topladığı puanlarla dikkat çeken Fırtına, bu devrede taraftarı önünde oynadığı 6 maçta da sahadan galibiyetle ayrıldı. Medicana Sivasspor'u 3-1, Kayseri Erciyesspor'u 2-1, İstanbul Başakşehir ve Kardemir Karabükspor'u 3-2, Akhisar Belediyespor'u da 2-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, sahasındaki başarılı sonuçları Galatasaray karşısında da sürdürdü.

Hüseyin Avni Aker’de 9 puan kaybederken 33 puan toplayan Trabzonspor, dış sahada ise adeta yokları oynadı. Bordo mavililer, deplasmandaki 13 maçta sadece Galatasaray (3-0) ve Mersin İdmanyurdu’nu (5-1) yenebildi ve rakip sahalarda tam 26 puan bıraktı. Şampiyonluk yarışında en büyük darbeyi rakip sahalarda yiyen Trabzonspor, deplasmanlarda kaybettiği puanlara yanıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da kazanma adına kendi sahalarında ortaya koydukları mücadeleyi deplasmanlarda bir türlü gerçekleştirememekten yakındı. Yanal, deplasmanda bu başarıyı ortaya koyamadıkları için beklentilerin bayağı altında kaldıklarına işaret etti.

Galatasaray ile zirveyi ilgilendiren bir müsabaka oynadıklarına değinen başarılı teknik adam, rakiplerinden çok kendi hedefleriyle ilgilendiklerinin altını çizdi. Önümüzdeki haftalarda da Bursaspor ve Beşiktaş ile zirveyi ilgilendiren maçlar oynayacaklarını hatırlatan Yanal, taraftarları önündeki o maçları da kazanmak arzusunda olduklarının altını çizdi.

"TRABZON BU İMAJI HAK ETMİYOR"

Türk futbolunda son dönemde yaşanan gerginliklere de değinen Ersun Yanal, Türk futbolunun ilginç bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Trabzonspor’un da hak ettiği imajın dışında bir görüntü olduğunu söyleyen Yanal, şöyle devam etti:

"Bu algıyı hep beraber değiştirmemiz gerekiyor. Trabzon futbol adına ülkenin çok önemli bir merkezi. Trabzon’dan çıkıp ülke futboluna katkı sağlayan bir çok oyuncu var. Ben haksız bir şekilde kamuoyunda yaratılmaya çalışılan imajı buranın hak etmediğini düşünüyorum. Sağduyulu olmak gerek. Trabzon’da ve ülkede futbol keyfinin tadını çıkartmak lazım."

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının futbolla ilgisinin olmadığı inancını dile getiren Yanal, Trabzon’un bu olayın hiçbir yerinde olmadığını ve olmayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.