Geçtiğimiz hafta iç sahadaki Galatasaray galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor, Gençlerbirliği beraberliği ile yine taraftarını üzdü. Bu sezon iç saha başarısının aksine rakip sahalarda kaybettiği puanlarla dikkat çeken bordo-mavililer, evinde kazandığı puanları dışarıda dağıtma hastalığını Ankara’da da devam ettirdi.

Büyük umutlarla başladığı sezonda şampiyonluk yarışında erken havlu atan Trabzonspor, gelecek sezon Avrupa’da olmak için ligi ilk 4 içerisinde bitirme hedefini kovalıyor. 27. haftadaki Galatasaray galibiyetiyle bu kulvarda yarıştığı Bursaspor ve İstanbul Başakşehir’e karşı önemli bir avantaj yakalayan bordo-mavililer, deplasmanda kazanamama hastalığını Gençlerbirliği karşısında da devam ettirince İstanbul Başakşehir’in Bursaspor engeline takıldığı haftada 4’üncülük fırsatını kaçırdı. Karadeniz ekibi, aynı puana sahip olduğu (47) rakiplerinin ardından averajla haftayı 6’ncı sırada tamamladı.

Trabzonspor’un bir türlü üst sıralara tırmanamamasının en büyük sebebi rakip sahalarda kaybettiği puanlar olarak gösteriliyor. Bu sezon sahasında oynadığı 14 maçta bir kez mağlup olan bordo-mavililer, deplasmandaki 14 maçın ise sadece 2’sini kazanabildi. Avni Aker’de sadece Eskişehirspor’a 4-1 mağlup olan Fırtına, Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Fenerbahçe ile de berabere kaldı, 10 maçta ise sahadan 3 puanla ayrıldı.

Karadeniz ekibi, deplasmandaki 14 maçta ise sadece Galatasaray (3-0) ve Mersin İdmanyurdu’nu (5-1) yendi, 8 maçta berabere kaldı, 4 maçta ise sahadan eli boş ayrıldı. Avni Aker’de 9 puan kaybederken 33 puan toplayan Trabzonspor, deplasmanlarda kandığı 14 puana karşılık, rakiplerine tam 28 puan kaptırdı.

SAKATLIKLAR YAKASINI BIRAKMIYOR

Bu sezon yaşadığı sakatlıklar ve takım içi sorunlarla da dikkat çeken Trabzonspor, Gençlerbirliği deplasmanında da 2 fire verdi. Aytaç Kara’nın sezonu kapattığı bordo mavililer, Ankara’ya da sakat olan Mehmet Ekici ve hasta olan Oscar Cardozo’dan yoksun gitmişti.

Sezon başı geçirdiği sakalıktan yeni yeni kurtulmaya başlayan kaleci Onur’un yanı sıra bordo mavililerde Gençlerberliği maçında sakatlar kervanına Mustafa Akbaş ve Yatabare de katıldı. Kasığında yırtık tespit edilen Yatabare’nin durumu çekilecek MR’dan sonra netlik kazanacak. Burnu kırılan Mustafa’nın ise operasyon geçirebileceği belirtildi. Yatabare’nin hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçına yetişmesi mümkün görünmezken, Mustafa’nın durumu ise belirsizliğini koruyor.