Trabzonspor, büyük umutlarla başladığı yeni sezonda hedeflerinden birer birer kopuyor. Süper Lig, kupa ve Avrupa’da başarı kovalayan fırtınaya yapılan onca transfer ve hoca değişikliği de çare olmadı.

Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nden elenen bordo-mavililer, ligde de zirvenin bir hayli gerisinde kaldı. Liderin 14 puan gerisinde kaldığı için şampiyonluk iddiası bulunmayan Karadeniz kaplanları, gelecek sezon Avrupa’da olmak için lige daha fazla asılmak zorunda.

Bu sezon aldığı 22 futbolcu ve transfere harcadığı 100 bin Euro’nun üzerinde tutarla transfer rekoru kıran Trabzonspor, sezona da büyük umutlarla başlamıştı. Süper Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda da başarı hedefleyen bordo-mavililerde işler planlandığı gibi gitmedi. Fırtına, Türkiye ligindeki istikrarsız sonuçlar nedeniyle şampiyonluk yarışına erken havlu attı. 21 haftada 34 puan toplayan bordo-mavililer, liderin 14 puan gerisinde kaldı ve Bursaspor’un ardından averajla 6’ncı sırada kaldı. Trabzonspor, Türkiye Kupası’na da son 16 tur müsabakasında Medicana Sivasspor’a evinde 3-2 yenilerek veda etti. Avrupa’da ise eleme turu ve grup maçlarında başarılı sonuçlar alan bordo-mavililer, ikinci turda eşleştiği İtalya’nın Napoli takımına 0-4 ve 1-0 skorlarla mağlup olarak Avrupa defterini de kapattı.

HEP EKSİKLER BANAHE OLDU

Sezon başında Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic’i göreve getiren Trabzonspor yönetimi, ünlü hoca göreve başlamadan önce çok sayıda transfer yaptı. Cezayir Milli Takımı'ndaki görevinden dolayı Trabzon’a rötarlı gelen Halilhodzic, sezon öncesi yurt dışı kampındaki ilk günlerinde mevcut oyuncuların bazılarının ‘ikinci lig’ kapasitesinde olduğunu iddia ederek, yönetimin önüne yeni bir transfer listesi koydu. Bunun üzerine harekete geçen bordo-mavili yönetimin, transferin son gününe kadar birçok yeni transfer daha yaptı. Ancak yapılan onca transfere rağmen özellikle Süper Lig’in ilk haftalarında bir türlü istenen saha sonuçları alınamadı. Halilhodzic’in bu süreçteki şikâyeti ise elindeki kadronun yeni bir takım olması oldu. Başarı için en az 3 aya ihtiyaçları olduğunu söyleyen Boşnak teknik adam, ilerleyen haftalarda ise bu süreyi daha da uzattı. Ligdeki kötü sonuçlar nedeniyle 8’inci hafta tecrübeli hocanın görevine son verildi. Halilhodzic’in yerine ise Ersun Yanal getirildi. Yanal yönetiminde ilk haftalarda alınan başarılı sonuçlar umutları yeniden yeşertti. Ancak bu çıkış fazla sürmedi. Afrika Kupası, sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle bordo-mavililer özellikle sezonun ikinci yarısındaki birçok maça eksik kadro ile çıktı. Başarısız sonuçlar üzerine Yanal da hep eksiklerden dert yandı.

AVRUPA TEHLİKESİ KAPIDA
Yapılan onca yatırıma rağmen Trabzonspor’un sezonun ortasında 3 kulvarda havlu atılması yönetim, futbolcular ve teknik kadroyu hedef haline getirdi. Bordo-mavililer için sezonun geri kalan kısmında kovalanacak tek hedef ise ligde ilk 4 içinde yer alarak Avrupa kupalarına katılmak. Liderin 14 puan gerisinde kaldığı için şampiyonluk hedefi taşımayan Karadeniz ekibi, en azından ligi ilk 4 içerisinde bitirip önümüzdeki sezon için Avrupa vizesi almayı planlıyor. Bunun için de bordo-mavililer lige daha fazla asılmak zorunda. Ancak ligdeki istikrarsız saha sonuçları ve ortaya konulan futbol ilerisi için çok da umut vermiyor.