Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Rize’de bu sezonki üçüncü deplasman galibiyeti ile moral bulan Trabzonspor, 31. haftada yarın sahasında ligin dişli ekiplerinden Bursaspor’u ağırlayacak. Bordo-mavililer, 50 puan ve averajla takip ettiği rakibini yenerek dördüncülük yarışında bir adım öne geçmek istiyor.

Büyük umutlarla başladığı sezonda şampiyonluk yarışına erken havlu atan Karadeniz temsilcisi, sezonu dördüncü sırada bitirmek için mücadele ediyor. 51 puanlı İstanbul Başakşehir ve 50 puanla aynı puana sahip olduğu Bursaspor’un ardından altıncı sırada bulunan bordo-mavililer, ilk 4 hedefi için Bursaspor ile final niteliğinde bir maça çıkacak. Karadeniz ekibi, taraftarı önündeki müsabakayı kazandığı taktirde Yeşil-beyazlı rakibinin 3 puan önüne geçecek. Zorlu maçın hazırlıklarına bugün yapacağı çalışmayla tamamlayacak Trabzonspor, tüm planlarını galibiyet üzerine yaptı. Zorlu müsabaka öncesi Bordo-mavililerde Aytaç Kara, Yatabare ve Musa Nizam’ın sakatlıkları bulunuyor. Mustafa Akbaş da kart cezalısı olduğu için yarınki maçta forma giyemeyecek.

Trabzonspor ile Bursaspor, yarınki maçla ligde 78. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 77 lig maçında bordo-mavililerin galibiyetlerde 38-10 üstünlüğü bulunuyor. 29 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu karşılaşmalarda Trabzonspor’un 116 golüne, Bursaspor 59 golle karşılık verebildi.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 16.45’te başlayacak müsabakayı Fırat Aydınus yönetecek. Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu’nun yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Emre Malok olacak.

Trabzonspor’un maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Hakan, Salih, Bosingwa, Uğur, Yusuf, Medjani, Özer, Mehmet, Erkan, Deniz ve Cardozo.