UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Lüksemburg'un Differdange 03 takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'un Teknik Direktörü Shota Arveladze, yarın çıkacağı ilk resmi maç için heyecanlı olduğunu ve iyi bir başlangıç, bir sezon açılışı yapmak istediklerini söyledi.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yapılan basın toplantısında Shota Arveladze, takım ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Trabzonspor'un geçmişi var. Bu tecrübe bizi önde gösteriyor. Sadece oyuncunun fizik veya taktik meselesi değil. Yüzde 80-85 oyuncularımız izinde bile çalışıyorlar. Özel program alıyorlar. Benden önce de bu çalışma olmuş. Haziran başındaki çalışmalarımızı da onu gösteriyor. Çok eksik değiliz. Tekrar söylüyorum bu tecrübe, bu ligde oynama isteği herkesin içinde var. Belki bir kişi hazır değil. Arkasında tarih olan bir takım var. Eksik olabilir ama sezonu geç açmak, hazır olmamak için bahane değil.” dedi.

Bir soru üzerine ülkesine yakın olmanın çok güzel olduğunu belirten Şota Arveladze, “Trabzon’da başladım ve baya uzun bir yol geçtim ve yavaş yavaş geri dönmeye başladım. Şimdi ülkeme en yakın yerdeyim. Tabi ki bu kadar büyük bir kulüpte çalışmak çok büyük hayaldi. En büyük hayal ise başarılı olmak. Burada oturup birkaç basın toplantısı yapmak, birkaç gol attırmak benim hayalim değil. Hayalim, iki kat başarılı olmak. Bunda da başarılı olacağım.” şeklinde konuştu.

Transfer çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Şota Arveladze, şunları söyledi: "Birkaç oyuncu aldık ama bu maça yetişmediler. Yeni transfer için de çalışmalar devam ediyor. Şu anda net isim yok. Çünkü amacımız Trabzonspor'a gelen oyuncu, en az 4-5 sene oynasın. Çok büyük fayda göstersin. İyi oynasın, herkesi memnun bıraksın, 1 sene kalıp, oturma izni bile almadan bırakıp gitmesin. Bu konuda çok dikkatliyiz. İnşallah iyi karar vererek, bu camiaya, taraftara yakışan, taraftarı ayağa kaldıracak oyucular almak istiyoruz. Böyle olursa hem biz mutlu oluruz, hem de oyuncu."

Şota Arveladze’nin nasıl bir futbolcu istediğini anlatması üzerine bir basın mensubunun, "Şota ile Arçil’i arıyorsun?" sözleri üzerine gülerek, "Şota ile Arçil arıyorum." cevabını verdi.

Kamp döneminin nasıl geçtiği yönündeki bir soruya Şota Arveladze, şöyle ceva verdi: "İyi çalıştık. Kamp dönemi hocalar için her zaman kolay oluyor. Herkes kendini gösteriyor. Çok maç olmuyor. Doğal olarak herkese zaman ayırıyorsun. İlk yaptığım toplantıda yedek oyuncu oymayacağını söylemiştim. Çok maç var. Lig, kupa var, Avrupa’da final maçı oynamak istiyorsan yaklaşık 60 maç oynuyorsunuz. Bir kulüpte herkes en az 27-30 maç oynar. 50 maç oynayan da olur. Futbolcularıma, kulübe mutlu gelmelerini söylüyorum. Bu kadar size emek veren, yardımcı olan, para veren bir kulübe kalkın ve mutlu gelin diyorum. Sağlık problemi olmazsa mutlu oyuncu istiyoruz. Kötü oynayabiliriz bir maç ama bu kulüp her şeyi yapıyor futbolcunun mutlu olması için.”

Uzun bir sakatlık döneminden sonra yarın ilk maçına çıkacak olan kaptan Onur Recep Kıvrak da basın toplantısında heyecanlı olduğunu ifade ederek değerlendirmede bulundu: “Hocam da heyecanlı, takım olarak biz de heyecanlıyız. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz çünkü nasıl başlarsa öyle gideceğine inanıyoruz. Biz kendimiz gibi oynarsak kazanamayacağımız maç yok. Uzun bir ara vermek zorunda kaldım. Allah’a çok şükür sakatlığım geçti. Ben de çok heyecanlıyım. Sonuçta ait olduğum yer burası, dışarıya çok alışkın değilim. Ama her sakatlıktan bir ders çıkarmak önemli. Ben de bu süre içinde gerekli dersleri çıkardığıma inanıyorum. Şu an tek başıma görünsem de arkamda çok yetenekli genç arkadaşlarım var. Burası Trabzonspor. Bu zamana kadar 9 yıldır bu kulüpteyim, hiçbir zaman, ‘Ben tekim, sadece ben oynarım garantisiyle bakmadım. Hedeflerim var. Bu hedeflerim sonucunda çok çalışmam gerekiyor. Bunu bilerek sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Benim için yarın çok büyük bir heyecan. O sahaya tekrar çıkacağım. Benden mutlusu olmayacak herhalde."

“EKSİKLERİ AVANTAJ OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Misafir takım Differdange 03’ün basın toplantısında ise teknik direktör Marc Thomé değerlendirmede bulundu: “Oyuncularım eksikliklere odaklı olarak sahaya çıkacak. Mehmet Ekinci’nin takımda eksik olmasını bir avantaj olarak görüyorum. Kendi oyuncularımı da buna göre maça odaklamak istiyorum. Futbolla yatıp kalkan, futbolla içselleşmiş bir şehirde olduğumuzun bilincindeyiz. Biz Trabzonspor’un nasıl bir takım olduğunun da farkındayız. Biz bunun bilincinde olarak sahaya çıkacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp galip gelmeye çalışacağız.”