Trabzonspor, zorlu Kayserispor deplasmanında tek golle galibiyet almanın sevincini yaşıyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arvaledze, oyuncularını tebrik ederek, “Altın değerinde 3 puan aldık. Mutluyuz” dedi.

Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Sota Arveledze, karşılaşmanın ilk yarısında Kayserispor’un kapalı bir oyun sergilediğini belirterek, “Milli maç arası iyi olmuyor. Bunu gördük ve olumsuz etkilendik. Rakibimiz ilk yarı istediği oyunu sergiledi ve kendi sahasında iyi kapandı. Açmak kolay olmadı. Her iki takımın da pozisyonları oldu. İkinci devre değişiklik yaptık ve golü bulduk. Çok önemli bir 3 puan aldık. Bu tarz maçlar zor olur. Son dakikaya kadar mücadele etmek ve gol atmak çok önemli. Yolumuza devam ediyoruz. Altın değerinde bir 3 puan aldık” diye konuştu. Mehmet Ekici’nin 1.5 ay takımda yer almamasına rağmen milli takım kadrosuna çağrılmasının sorulması üzerine Şota, “Bu milli takım teknik heyetinin kararı. Çağırması normal. Çünkü bir oyuncu 5 dakika oynayabilir ve o ülke takımının kaderini etkileyebilir. Mehmet Ekici böyle bir oyuncu. Ben de milli takımda olsam böyle bir karar alabilirdim. Normaldir” diye cevap verdi.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, alınan mağlubiyetten dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti. Kafkas, karşılaşmanın hakkını bu skor olmadığını belirterek, “Takım olarak iyiydik. Eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi iyice belirleyerek gidermeye çalışacağız. Takım olma yolunda iyi yoldayız. Eksiklerimizi tamamlayınca daha iyi olacağız. Maçın hakkı bu skor değildi hak etmedik” dedi. Kafkas, maçın hakemi ile ilgili bir soru üzerine, “Ben hakemlerle ilgili konuşmuyorum. Şu bu olmuş demiyorum. Ofsaytı, penaltıyı çok değerlendiren birisi de değilim. Ama rakip takımın 2 numaralı oyuncu maç boyunca 8 faul yaptıktan sonra kart gördü. Bu ligde böyle bir oyuncu düşünemiyorum” dedi.