Trabzonspor’un 2 Ağustos kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bordo-mavili taraftarlar, kutlamaları Atatürk Alanı’ndaki Demokrasi Nöbeti’nde Trabzon halkı ile birlikte yapacak.
Trabzonspor taraftarlarının 2 Ağustos 2012 yılından beri her yıl geleneksel hale getirip Beşirli sahilinde gerçekleştirdiği kutlamalar, bu yıl Atatürk Alanı’ndaki Demokrasi Nöbeti’nde Trabzon halkı ile birlikte yapılacak.
Trabzonlu Gençler Taraftarlar Grubu Lideri Mehmet Fındıkçı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hem Trabzonspor’un kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde kutlama yapmak hem de ülkemizde halkın iradesini yok sayanlara karşı ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" demek adına bu yılki kutlamaları Atatürk Alanı’nda halkımızla birlikte demokrasi nöbetinde yapacağız. Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen bizler var oldukça her birimizin bir parçası olduğu şanlı kulübümüzün ilke ve değerleri çerçevesinde Türk sporuna örnek olma ve Anadolu’nun hamisi pozisyonundan ödün vermeden yoluna ilelebet devam edecektir. Çünkü Trabzonspor Trabzon halkının ta kendisidir. Bizler Trabzon’un en büyük sivil toplum kuruluşu olmanın bilinci ve sorumluluğu çerçevesinde, biliyoruz ki Türkiye’nin sorunu Trabzon’un sorunudur. Bu bilinçle kulübümüzün kuruluş yıl dönümü şerefine her yıl büyük bir katılımla ve coşkuyla gerçekleştirdiğimiz ’2 Ağustos’ etkinliklerimizi hatırlanacağı üzere daha önceki yıllarda Beşirli sahilinde gerçekleştirmiştik. Yine aynı bilinçle ve Trabzonsporlu olmanın sorumluluğuyla, çeşitli şer odaklarınca bizlerin yani Türkiye deki tüm halkların iradesini yok sayanlara karşı ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demek adına bu yıl kutlamaları Atatürk alanında düzenlenen demokrasi nöbetinde, halkımızla omuz omuza ve coşkuyla kutlama kararı aldık" dedi.
Herkesi Atatürk Alanı’na beklediklerini dile getiren Fındıkçı, "Trabzonspor’a gönül vermiş tüm taraftarlarımızın meşaleleri ile birlikte 2 Ağustos Salı günü demokrasi nöbetinde saat 21.00’de alana bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Trabzonspor’un etkinlik programı
2 Ağustos Salı günü kutlanacak olan Trabzonspor’un 49. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bordo-mavili kulüp bir dizi etkinlik yapacak. Bordo-mavili takımın yurt dışı kampında olması nedeniyle kutlamalara katılamayacak. Kutlamalar saat 10.00’da, yönetim kurulu, divan başkanlığı ve diğer kurullarla birlikte Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. Saat 11.0’de, vatan uğrunda can veren şehitlerin Sülüklü’deki kabirleri ziyaret edilecek ve Kuran okunacak. Saat 22.00’de ise Atatürk Alanı’ndaki demokrasi nöbetine katılıp burada taraftarlarla birlikte kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.