Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyunu kazanmaya yakışan taraf olduklarını belirterek, Avrupa yarışının devam edeceğini söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Medipol Başakşehir’i konuk eden Trabzonspor rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, orta sahada baskıyı oluşturmak üzerine oyun planlarını kurduklarını belirterek, "Rakibin çok önemli boşlukları vardı, merkezde de kenarda da boşluk veriyorlardı. Bir de rakip son 4 maçta 3’ünü duran top veya devamından kazanmış. Duran top bizim için de çözüm noktasıydı. Oyunun başında duran toptan öne geçtik" dedi.
Takımının ortaya koyduğunu oyunu eleştiren Avcı, "Daha tepkili, topa sahip olabilirdik. 30. dakikaya kadar topa sahip olmadık, toplar kaybettik. Oyunu daha evvelden koparabilirdik. Rakip kalecinin 3 tane kurtardığı pozisyonlar var. Bunlar belki gol olsa oyunu koparabilirdik ama oyun anlamı itibariyle ilk yarıdaki oyundan tatmin olmadık. Çok mu pozisyon verdik, hayır vermedik. Duran topun devamından gol yedik" şeklinde konuştu.
Avcı, ikinci yarı oyunun kontrollerinden kendi ellerinde olduğunu belirterek, "Rakip, bizim ceza sahamıza girmedi ama biz bu sefer yanlış orta, yanlış şut, yanlış pas, yanlış tercihler yaptık. Keyifli bir maç olmadı ama kazanmaya yakındık. Avrupa yarışı bizim için devam ediyor. Trabzonspor’u yaklaştırmadık. 1,5-2 senedir dördüncülükte seyreden bir takım var. Deplasmanda puan, puandır. Oyuncuları tebrik ediyoruz. 6 haftalık süreçte kazanıp yukarılara yanaşmaya devam edeceğiz" dedi.