Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Trabzonspor – Gaziantepspor müsabakası sonrası bordo-mavili yöneticiler tarafından stattan çıkmalarına izin verilmeyen karşılaşmanın hakemleri, yaklaşık 4 saatlik bekleyişin ardından Avni Aker Stadı’ndan ayrıldı.

Karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan, 2-2 biten müsabakanın son dakikasında, penaltılarının verilmediği gerekçesiyle Trabzonsporlu futbolcular, yöneticiler, teknik heyet ve taraftarların yoğun tepkisiyle karşılaştı. Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun ve Bahattin Şimşek'ten oluşan hakem heyeti, karşılaşma sona erdikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında hakem odasına gitti. Müsabakanın uzatma anlarında verilmeyen penaltı kararı nedeniyle Çağatay Şahan’a tepkili olan bordo-mavili yöneticiler, iddiaya göre hakem odasının kapısını kilitledi ve çıkışlarına izin vermedi.

Maçın ardından Avni Aker Stadı'nın protokol çıkışının önüne toplanan Trabzonsporlu taraftarlar da hakemlere yönelik tepkilerini haykırdı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı stat önünde yaklaşık 4 saat ayrılmayan taraftarlar tepkilerini sürdürdü.

Haklarının yenildiğini düşünen Trabzonsporlu yöneticiler de tepkilerini hakemlerin çıkışına izin vermeyerek gösterdi. İstanbul’da olan Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendisi gelene kadar hakemlerin stattan çıkartılmaması istediği öne sürüldü. Karşılaşmanın hakemleri, hakem odasında kitli kalırken, bordo-mavili yöneticiler de stat içindeki bekleyişini sürdürdü.

Yaklaşık 4 saatlik bekleyişin ardından eylemlerine son veren Trabzonsporlu yöneticiler, hakemlerin çıkışana müsaade etti. Polis, yöneticileri stadın dışına çıkarttı. Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, stattan çıkarken, “Başkanımız yapılan uygulamanın yeterli süre aldığını, dolayısıyla tepkimizi koyduğumuzu söyledi. Bundan sonra başka platformlarda devam edecek savaşımız. Trabzonspor’u hırpalayan herkesle savaşımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra da Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun ve Bahattin Şimşek'ten oluşan hakem heyeti, polisin geniş güvenlik önlemi altında Avni Aker’den çıkartıldı. Bordo-mavili yöneticiler bu sırada hakemlere sözlü olarak tepki gösterdi. Stat önünde bekleyen taraftarlar da hakemlere tepki gösterdi. Polis midibüsüne bindirilen hakemler, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanına götürüldü.