Trabzonspor, Süper Lig’in 23. haftasında yarın akşam deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı için bu şehre gitti. 6 eksikle Mersin’e giden bordo mavililerde tek hedef galibiyet.

Zorlu maçın hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla tamamlayan Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu maçı için özel uçakla Adana’ya gitti. Bordo mavili ekip oradan da karayolu ile Mersin’e geçecek. Trabzonspor'da, kart cezalısı Aytaç ile sakatlıkları devam eden Onur, Yatabare, Yusuf, Belkalem ve Ersun Yanal tarafından bir süredir antrenmanlara kadroya alınmayan Constant Mersin’e götürülmedi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Waris ise kadroda yer aldı.

Ligdeki istikrasız sonuçlar nedeniyle şampiyonluk umudunu kaybeden Trabzonspor, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak ligi üst sıralarda tamamlamayı hedefliyor. Özellikle deplasman maçlarında kazanamayan bordo mavililer, kalan haftalarda rakip sahalardaki kötü istatistiğini tersine çevirmek istiyor.

Bu sezon dış sahada oynadığı 10 maçta sadece Galatasaray’ı yenmeyi başaran Karadeniz ekibi, yarın oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçıyla deplasmandaki ikinci galibiyetini almayı planlıyor.