Geçtiğimiz hafta Türkiye kupasından elenerek üzdüğü taraftarını İstanbul Başakşehir galibiyetiyle sevindiren Trabzonspor, rotasını Avrupa'ya çevirdi. Bordo mavililer, UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur ilk maçında perşembe günü İtalya temsilcisi Nopali'yi ağırlayacak. Taraftarı önündeki zorlu maçta yeni bir tarih yazmak isteyen bordo mavili ekip, maç gününe kadar sıkı bir hazırlık dönemi geçirecek.

Napoli maçının hem Trabzonspor hem de ülke prestiji açısından önemli olduğuna dikkat çeken teknik direktör Ersun Yanal, başarı için camiaya birlik çağrısı yaptı. Napoli maçının farklı bir atmosferde geçeceğini söyleyen tecrübeli hoca, "Napoli müsabakası, hem Türkiye'nin hem de kendi kulüp prestijimizin ve misyonumuzun bir maçı. Bu maçta daha farklı bir takım olacağımıza inanıyorum. Güçlü bir rakibe karşı, sahamızda en iyi mücadeleyi verip ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Trabzonspor'un Avrupa kupası macerasının devamı için 2 maç oynayacağız. Bütün taraftarlarımızı bizimle birlikte olmaya davet ediyorum. Hep beraber güzel bir gece geçirelim. Güzel, çekişmeli bir maç oynayalım ve biz kazanalım." dedi.

Şampiyonlar Ligi ve aradaki puan farkına rağmen Süper Lig şampiyonluğunu sonuna kadar kovalamaları gerektiğini değinin Yanal, "Trabzonspor'un şampiyon olması çok önemli. Bu konuda birlikteliğe ihtiyaç var. Taraftarlarımızın, futbolcularımızın, kulübümüzün, idarecilerimizin, tüm camianın kenetlenmeye ve birbirine destek olarak omuz omuza birlikte yürümeye ihtiyacı var. Bu konsensüsü çok kısa süre içinde gerçekleştirip, gerçek bir güç birliğinin oluşacağı gün umarım yakın zamanda gerçekleşir." diye konuştu.

Napoli maçı öncesi sakat ve cezalı futbolcuların çokluğuna da dikkat çeken Yanal, hiçbir eksiğin aksına sığınmayacaklarını dile getirdi. Kim oynarsa oynasın sorun almadığını ifade eden başarılı taktisyen, eksiklerin durumuyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Üç oyuncuyu UEFA listesine ilave edebildik. Yeni transferlerimizin içerisinde birlikte olmayacağımız oyuncularımız var. Kevin Constant ve Mehmet Ekici cezalı olduğu için oynayamayacak. Cardozo'nun şu anda en ufak bir problemi yok. Beli ile ilgili bir problemi vardı. Daha önceden oluşmuş ve düzelebilecek bir sakatlığı vardı. Bu konuda artık son noktaya geldik. Şu anda takımla antrenmanlara başladı. En ufak sıkıntı çekmiyor. Cardozo'nun Napoli maçında oynamasıyla ilgili bir problemimiz yok. Bosingwa'nın da tedavisi sonuçlanacak. Oynayıp oynayamayacağına karar vereceğiz. Bizimle olması yakın. Yusuf'ta bir kemik ödemi var, yetiştirmeye çalışıyoruz ama zor oynuyor. Başakşehir maçında sakatlanan Yatabare'nin durumunu da kontrol edeceğiz."