Yeni sezonda iddialı bir takım olmak için kadrosuna önemli oyuncular katan Trabzonspor’da savunma bölgesinde kıyasıya bir rekabet yaşanırken, Teknik Direktör Ersun Yanal, yeni transfer Jan Durica’nın partner belirlemeye çalışıyor.
Yeni sezon hazırlıklarını Macaristan’ın Györ kentinde sürdüren Trabzonspor, oynadığı 3 hazırlık maçını kazanırken, Teknik Direktör Ersun Yanal, yeni sezonda oluşturacağı kadro öncesi bütün oyuncularının hünerlerini ve yapabileceklerini yakından görerek karar verecek. Transfer edilen ancak çeşitli nedenlerle henüz kamp kadrosuna dahil olmayan oyuncularında gelişiyle birlikte yeni bir sürecin başlayacağı bordo-mavililerde yaşanan büyük rekabet savunma bölgesinde ön plana çıkmış durumda.
Çalıştırdığı takımlarda çok koşan, çok mücadele eden ve savunma çizgisini öne çeken takımlar kurmasıyla bilinen Yanal, gelecek sezonda Trabzonspor’a aynı sistemi monte etmek için fiziksel ve taktiksel açıdan yüklemeler yapıyor. Takım hücum halindeyken topsuz alandaki savunma oyuncularının ne yaptığına dikkat eden deneyimli teknik adam, bu bölgedeki oyunculara ikazlarıyla dikkat çekiyor.
Yanal, Jan Durica’nın partnerini belirlemeye çalıyor
Savunma bölgesinde önemli isimlere sahip olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal, Slovak savunma oyuncusu Jan Durica’nın partnerini belirlemeye çalışıyor. Büyük bir rekabete sahne olan savunma bölgesinde Durica dışında Mustafa Yumlu, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş ve Akakpo gibi stoperlere sahip olan Karadeniz ekibinde Ersun Yanal, kısa zamanda takıma uyum sağlamasıyla dikkat çeken Durica’nın performansından memnun kalırken, bu oyuncu ile birlikte oynayacak ismi belirlemeye çalışıyor. Hazırlık maçlarında Slovak oyuncunun yanında Uğur Demirok ve Mustafa Yumlu ikilisini deneyen Yanal, yeni sezonda bu iki isimden birine Durica’nın yanında şans vermesini bekleniyor. Yanal’ın farklı alanlarda kullandığı Akakpo ve Mustafa Akbaş’da bu bölgeyi zorlayacak olan isimler konumunda bulunuyor.