Eksiklerine rağmen son oynadığı 4 resmi maçın 3’ünü kazanan Trabzonspor’da, moraller yerinde. Afrika Kupası nedeniyle ülkelerinde olan futbolcuların da katılımıyla kadro genişliği de yakalayan bordo-mavililer, Fenerbahçe maçına sıkı hazırlanacak.

Gözlerin hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe ile oynanacak maça çevrildiği Trabzonspor, seri galibiyetler peşinde. Ligin ikinci yarısında oynadığı 2 maçı da kazanan bordo-mavililer, bu dönemde kupadaki 2 maçında ise sahadan bir beraberlik, bir galibiyetle ayrıldı. Afrika Kupası nedeniyle milli takımlara giden futbolcular ve sakatlıklar dolayısıyla sezonun ikinci yarısına 10 civarında eksikle başlayan Karadeniz kaplanları, devrenin ilk kaçında sahasında Sivasspor’u 3-1’e geçti. Ardından yine Ziraat Türkiye Kupası’nda 0-0’lık sonuçla Keçiöregücü’ne takılan Trabzonspor, ligin 18. haftasında yine sahasında Kayseri Erceyisspor’u 2-1 mağlup etti. Bordo-mavililer, dün Ziraat Türkiye Kupası B Grubu’nda oynadığı son maçta da deplasmanda Akhisar Belediyespor’u 2-0 yendi ve grup lideri olarak bir üst tura çıktı. Karadeniz ekibinde, önemli eksiklere rağmen alınan seri galibiyetler moralleri artırdı. Lig, kupa ve Avrupa’da yoluna devam eden bordo-mavililerin, özellikle ligde zirve yarışına ortak olmak için puan kaybına tahammülü bulunuyor. Bu nedenle de ligde seri galibiyetlere ihtiyacı var. Bu gerçeğe dikkat çeken teknik direktör Ersun Yanal da kazanmayı alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini belirtti.

Eksiklere rağmen son oynadıkları 4 maçtaki coşku ve kazanma arzularının önemli olduğuna vurgu yapar tecrübeli hoca, “İhtiyacımız olan hedefleri yakalamak adına önemli bir coşkumuz ve tutkumuz var. Önemli eksiklerimiz var. 13-14 eksikle 1,5 aydır bir mücadele veriyoruz. Üst üste maçlar oynadılar. Hedeflerimizden biri olan kupada grubu geçtik. Lig ve Avrupa var. Hem pozitif futbol oynayarak hem de futbolun olumlu yönlerini öne çıkarmaya çalışarak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Hafta sonunda Fenerbahçe ile oynayacakları maça da değinen Yanal, “Fenerbahçe Trabzonspor müsabakaları her zaman renkli olur. Bunu daha güzel hale getirecek gayreti göstereceğiz. Ben de buna katkı sağlamak için orada olacağım.” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE HAZIRLIKLARI YARIN BAŞLAYACAK

Kupadaki Akhisar Belediyespor maçının ardından dün gece geç saatlerde Trabzon’a dönen Trabzonspor’da, futbolculara bir gün izin verildi. Bordo - mavililer, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına yarın başlayacak. Afrika Kupası nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Medjani, Constant ve Yatabare'nin de yarınki antrenmana katılacakları bildirildi.