Süper Lig 2015-2016 sezonuna yeni teknik heyet ve takviyeli kadrosu ile giren Trabzonspor, ligdeki ilk sınavını yarın Burssaspor karşısında verecek. Bordo mavililer, taraftarı önündeki zorlu müsabakayı kazanarak sezona galibiyetle başlamak istiyor.

Bursaspor maçının hazırlıklarını bugün basına ve taraftara kapalı gerçekleştireceği son antrenmanla tamamlayacak Trabzonspor’da, sakatlığı devam eden Mehmet Ekici yarınki maçta forma giyemeyecek. Belindeki ağrı nedeniyle sıkıntılı olan kaleci Onur’un durumu ise belirsizliğini koruyor. Kendisiyle ilgili kararın maç saatinde verileceği tecrübeli kalecinin oynayamaması halinde ise kalede yeni transfer Esteban Alvarado olacak. Hafta başında transfer edilen Dame N’Doye’nin ise antrenman eksiği ve takımla fazla çalışma şansı bulamamasından dolayı ilk 11’de sahaya çıkması beklenmiyor. Maç kadrosunda olma ihtimali yüksek olan tecrübeli golcünün maçın gidişatına göre oyuna dahil olabileceği belirtiliyor.

SHOTA: İLK MAÇIMIZI KAZANIP GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ

Sezonun ilk haftasında sahalarında Bursaspor ile zorlu bir sınava çıkacaklarını belirten teknik direktör Shota Arveladze, ilk maçların her zaman zor geçtiğine dikkat çekti. Taraftarlarının da desteği ile Bursaspor maçını kazınıp lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini kaydeden Gürcü teknik adam, "Ligde kötü takım yok, bunu geçen sezon da gördük. Bursaspor şampiyon olmuş bir takım, böyle bir takıma karşı mücadele edeceğiz ve sahamızdaki maçı mutlaka kazanmak istiyoruz." dedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak müsabakayı Tolga Özkalfa yönetecek. Baki Tuncay Akkın ve Cevdet Kömürcüoğlu’nun yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Murat Türker olacak. Müsabakada Kutluhan Bilgiç ve Hakan Akmısır da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Trabzonspor’un maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Onur (Alvarado), Cavanda, Medjani, Mustafa, Constant, Mbia, Okay, Yusuf, Özer, Erkan ve Cardozo.