Trabzonspor’da, Gençlerbirliği maçında sakatlanan Mustafa Yatabare’nin en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağı, burnu kırılan Mustafa Akbaş’ın ise özel maskeyle antrenmanlara çıkacağı bildirildi. Mustafa’nın planlanan ameliyatının da sezon sonu gerçekleşeceği kaydedildi.

Bordo-mavili kulüpten, sakat futbolcuların durumuyla ilgili yapılan açıklamada, Gençlerbirliği karşılaşmasında rakibiyle girdiği bir pozisyonda aldığı darbe sonucu sakatlanarak oyundan çıkan Yatabare’nin çekilen MR’ı sonucunda sol uyluk adalesinde ikinci derece yırtık tespit edildiği belirtildi. En az 4 haftalık tedavi programı planlanan golcü futbolcu, büyük oranda sezonu da kapatmış oldu.

Aynı maçta yüzüne aldığı darbe sonucu oyundan çıkan Mustafa Akbaş’ın çekilen röntgeninde nazal septumunda ve nazal kemiğinde kırık tespit edildiği bilgisi verildi. Özel maske ile antrenmanlara çıkması planlanan Mustafa’nın, sezon sonu ameliyat olacağı ifade edildi.

Sakatlıkları nedeniyle Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Mehmet Ekici, Oscar Cardozo ve Musa Nizam’ın durumuyla ilgili de şu bilgiler verildi: "Sol kasık adale grubunda birinci derece zorlama tanısı konan oyuncumuz Mehmet Ekici’nin tedavisi ve özel çalışma programı planlanan şekilde devam etmekte olup, hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş maçına yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Üst solunum yolu enfeksiyonu tanısıyla Gençlerbirliği maçı kadrosuna alınmayan ve tedavisi gerçekleştirilen oyuncumuz Oscar Cardozo’nun son kontrol ve tetkikleri neticesinde bugün takımla birlikte çalışmalara başlaması planlanmaktadır. Sağ ayak beşinci tarak kemiğinde kemik ödemi teşhisi konan oyuncumuz Musa Nizam’ın çekilen kontrol MR’ın da söz konusu ödem azalmış olup, tedavisi ve özel çalışma programı devam etmektedir."

Trabzonspor'da, daha önce de Aytaç Kara geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapatmıştı.