Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu 36. Olağan toplantısı, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, eski başkanlar ve yöneticiler ile üyelerin katıldığı toplantıyla yapıldı. Bordo mavili kulübün mevcut yönetiminden hiçbir isim ise toplantıya katılmadı.

Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu’nda Divan’ın oluşturulmasının ardında başlayan toplantıda, Divan Kurulu üyesi olmaya hak kazanan isimlere belgeleri verildi. Denetleme Kurulu raporunun da okunduğu toplantıda, Trabzonspor Kulübü’nün 31 Ağustos 2015 itibariyle net borcunun 372 milyon 857 bin 379 TL olduğu açıklandı.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, burada yaptığı konuşmada, Trabzonspor’un mali, idari ve sportif sorunlarının geldiği ciddi boyutta, kimseye çözümün dışında tutma lüksünün olmadığını söyledi. Sürmen, kulübün 2013 yılı mayıs ayında yapılan olağanüstü kongresinde, gereksiz yere yönetim kurulunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin teklif verilmesi ve usule aykırı oylama ile kabul edilmesi ve de olayın yargıya taşınmasının, camiada tartışmayı ve ayrışmayı körüklediğini savundu.

Dava konusu olan değişiklikle ilgili Yargıtay’ın verdiği nihai kararın dosyanın Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gelip taraflara tebliği ile yargı sürecinin de biteceğine işaret eden Sürmen, "Yargıtay’ın talebi reddettiğinin anlaşılmasından sonra yönetim tüzüğünün 29. maddesi gereği yapılması gereken kongre kararı alınmış olup 4-6 Aralık 2015 günü yapılacak kongrenin camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Her ne kadar tüzüğün 29 son fıkrası ‘Yasal neden ve gerekçeler’ bulunması halinde 2 aya kadar kongreyi erteleme yetkisini yönetime vermekte ise de bu şartların idari olamayacağı, yasada tarif edilen yasal sebeplerinde mücbir sebepler olduğu kabul edilmelidir. Biz, Divan Başkanlık Kurulu olarak, yönetimin de kongreye erteleme yolunda tercih etmeyeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Aralık ayında yapılacak kongrede toplamda 9 bin 973 üyenin oy kullanma hakkını bulunduğu bilgisini veren Sürmen, Mayıs 2013’te 7 bin 721 üyenin oy kullanma hakkı olduğu değerlendirildiğinde aralıkta oy kullanacak üye sayısının 2 bin 252 arttığını kaydetti.

Kulüp başkanlığına aday olacak kişilerin kongre heyecanı ve stresinde bile nezaket ve empati duygusundan uzaklaşmaması gerektiğine vurgu yapan Sürmen, "Başkanlığa ve yönetim kurulu üyeliğine talip olan arkadaşlarımızın kendi geleceklerini değil, Trabzonspor’umuzun geleceğini düşünerek hareket etmesi tavsiye ve beklentimizdir. Trabzonspor’umuzun mali, idari ve sportif sorunlarının geldiği ciddi boyutta, hiç kimseyi çözümün dışında tutma lüksümüz yoktur. Yönetene saygı kadar, yönetilene saygı da ilke olmalıdır. Eleştirme ve savunma hakları kutsal haklar olmakla birlikte, bu hakkın kullanımını Trabzonspor menfaatlerine zarar verecek boyutlara ulaşılması, camiadan takdir görmediği gibi bundan sonra da göremeyeceği kaçınılmazdır. Yapılacak kongrede başkan ve yönetici adayları, fikirlerini yarıştır iken gelinen noktada nasıl birleştirici olacaklarını, ekonomik tabloyu nasıl düzelteceklerini, gerçekçi öze dönüşü ve profesyonelleşmeyi nasıl sağlayacaklarını camiaya izah etme zorunlulukları vardır. Yönetime talip arkadaşların şike, hakemler ve diğer konularda yanıltıcı ve hamasi beyanları, artık camiayı tatmin etmekte olup, bu sorunlara çare arar iken camianın güçlü isimleri, bürokratları ve siyasetçileri ile ciddi alt yapılar oluşturulmalı ve görsel güç görüntüleri önemsenmelidir." ifadelerini kullandı.

"KAYYUM DAVASI BİR HAKTIR AMA KONGREYE ODAKLANALIM"

Yargıtay kararından sonra kulüp yönetimine kayyum atanıp atanmaması gerektiği tartışmalarına da değinen Ali Sürmen, bu konudaki 3 talebin henüz karara bağlanmadığını belirtti.

Taleplerini yenileyip yenilememe veya yeni bir talepte bulunmanın kişilerin iradesinde olduğunu söyleyen Sürmen, "Kayyum atansa da kongreye kadar bu kulübü birileri yönetecek. Onun içi yeni yargı yollarını düşünmektense aday olan arkadaşlarımız, elbette kayyum davası bir haktır ama kongreye odaklansınlar. Trabzonspor’un mali, idare ve sportif sorunları konusunda ne yapacaklarını planlasınlar." şeklinde konuştu.

Divan olarak üzerinde çalıştıkları tüzük tadilatı çalışmalarıyla ilgili de üyelere bilgi veren Sürmen, yeni tüzük için herkesten öneri ve destek beklediklerini sözlerine ekledi.