Bu sezon kötü deplasman karnesiyle dikkat çeken Trabzonspor, dış sahada bir var bir yokları oynamaya devam ediyor.

Rakip sahalardaki 12 maçta ilk galibiyetini 10. haftada Galatasaray karşısında elde eden bordo mavililer, ikinci zaferini ise geçtiğimiz hafta Mersin İdmanyurdu deplasmanında yaşamıştı. Mersin galibiyetinin moraliyle Gaziantep deplasmanına giden Karadeniz ekibinin yaşadığı 2-0’lık yenilgi camiayı üzdü. Gaziantep deplasmanında ligin ikinci yarısındaki ilk mağlubiyetini alan Trabzonspor, bu sonuçla ilk 4 hedefi yolunda da önemli bir kayıp yaşadı.

Bu sezonki istikrarsız sonuçlar ve saha performansı ile güven vermeyen Trabzonspor, 5-1’lik Mersin İdmanyurdu galibiyetinden bir hafta sonra yine taraftarını şaşırttı. Bordo mavili futbolcuların, Gaziantepspor karşısındaki etkisiz mücadelesi hayal kırıklığına yol açtı. 'Kazanan takım bozulmaz' anlayışı ile Mersin İdmanyurdu maçının kadrosunu Gaziantep’te de sahaya süren teknik direktör Ersun Yanal da oyuncularının isteksizliği karşısında şaşkına döndü. Yönetim kanadının 'ruhsuz' futbol oynamakla suçladığı bordo mavili oyuncuların Gaziantepspor karşısındaki performansı, camianın tepkisini çekti.

Devre arasında olaylı şekilde kadroya dahil edilen ve takıma katkı vermesi beklenen Erkan Zengin ile Gaziantepspor karşısında kaleye şut dahi atamayan Oscar Cardozo gibi oyuncular eleştirilerden nasibini aldı. Haftalardır takımı sırtlayan Mehmet Ekici'nin de gününde olmaması yenilginin sebepleri arasında gösterildi. Bordo mavili yönetim ve teknik heyetin, bu hafta futbolculara gerekli uyarıları yapacağı öğrenildi. Teknik direktör Ersun Yanal’ın da 22 Mart Pazar günü Hüseyin Avni Aker'de oynanacak Akhisar Belediyespor maçının kadrosunda revizyona gitmesi ve performansından memnun kalmadığı oyuncuları sahaya sürmemesi bekleniyor.

KAPTAN BOSİNGWA CEZALI

Bu arada Gaziantep deplasmanında 3 puan bırakan Trabzonspor, takım kaptanı Jose Bosingwa’yı da kaybetti. Başarılı savunma oyuncusu, Gazintep deplasmanında gördüğü 4’üncü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bosingwa, Akhisar Belediyespor maçında sahada olmayacak.