Süper Lig’in 25. haftasında 2-0’lık Akhisar Belediyespor galibiyetiyle ile moral bulan Trabzonspor’a 3 puanın faturası ağır oldu. Bordo mavili ekip 3 sakat bir de sarı kart cezası nedeniyle 4 oyuncu kaybetti.

Trabzonspor'da Aksihar Belediyespor galibiyetinin sevinci İshak, Aytaç ve Medjani’nin sakatlığı ve Mehmet Ekici'nin de gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesi nedeniyle yarıda kaldı. Yatabare, Belkalem, Yusuf, Waris ve Onur’un da önceden sakat olduğu bordo mavililerde böylelikle eksiklerin sayısı 9’a çıktı. Karadeniz ekibinin sakatlar konusundaki tesellisi ise milli ara oldu. Yeni sakatlardan Aytaç’ın durumunun ciddi olduğu, İshak ve Medjani’nin ise birkaç gün içerisinde takımla çalışmalara başlayabileceği öğrenildi. Bordo mavili ekipte sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Yatabare, Belkalem, Yusuf ve Waris’ten de bazılarının milli arada takıma katılabilecekleri kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta Gaziantepspor deplasmanında yaşadığı 2-0’lık yenilgiyi Akhisar Belediye karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle telafi eden Trabzonspor, milli araya moralli girdi. Ancak sezon başından beri sakatlıklardan yakası bir türlü kurtulmayan bordo- mavililer, Akhisar maçında da 3 sakat vermenin üzüntüsünü yaşadı. İshak, Aytaç ve Medjani’nin sakatlandığı müsabaka da Mehmet Ekici de gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Ayak tarak kemiğinin kırıldığı öğrenilen Aytaç’ın sakatlığının ciddi olduğu öğrenildi. Durumu bugün yapılan detaylı tetkiklerden sonra netleşecek genç futbolcunun, uzun süre takımdan ayrı kalabileceği bildirildi. Bir hava topu mücadelesinde yerde kalan ve hastaneye kaldırılan İshak ile Medjani’nin durumunun ise iyi olduğu belirtildi. Kafasındaki açılma nedeniyle dikiş atılan İshak’ın birkaç gün içerisinde takımla çalışmalara başlayabileceği kaydedildi. Medjani’nin dizindeki sakatlığının da ciddi olmadığı öğrenildi. Bordo-mavili ekipte sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Yatabare, Belkalem, Yusuf ve Waris’ten de bazılarının milli arada takıma katılabilecekleri kaydedildi.

Sakatlık ve cezalar nedeniyle ideal bir kadro düzeni oluşturamamaktan yakınan teknik direktör Ersun Yanal, Akhisar maçında da 3 sakat verdiklerini belirtti. Onur haricindeki sakat oyuncuların milli takım arasında takıma katılarak Galatasaray maçına yetişmelerini beklediklerini söyleyen Yanal, "Galatasaray maçına kadar tüm sakatların hazır olacağı bir süreç yaşayacağız. Sadece Onur kalıyor. Önümüzdeki zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirip, Trabzonspor için kalıcı şeyleri yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu arada, Trabzonsporlu futbolculara, Akhisar maçının ardından milli ara nedeniyle 3 gün izin verildi. Bordo mavililer, ligin 26. haftasındaki Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına 26 Mart Perşembe günü başlayacak.