Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Murat Türköz, kulübün mali açıdan darboğazdan geçtiğini belirterek, Erkan Zengin transferini eleştirdi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Erkan transferinin hiçbir aşamasıyla içine sinmediğini ifade eden Türköz, “Erkan Zengin”in transferi yönetim masasındayken muhalefet şerhimi kullandım. Transfere ‘hayır’ dedim. Çoğu yönetim kurulu üyesi de ‘hayır’ dedi. Çünkü bu transfer ne Trabzonspor geleneklerine ne de mali durumumuza uyuyor. Ancak başkanımız ısrar etti. Umarız hayırlı olur.” dedi.

Trabzonspor’da değil, Fenerbahçe’de oynamak isteyen bir sporcunun Fenerbahçe’de oynaması gerektiğini savunan Türköz, şöyle devam eti: “Israrlar bizimle olmak istemeyen, rakibimizde oynamak isteyen, ‘NASA’ya da bildirseler, Trabzon’da oynamam’ diyen bir oyuncunun başkan düzeyinde ayağına gidilip ikna edilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Bu transfer hiçbir aşamasıyla içime sinmemiştir. Kulüp mali açıdan darboğazdan geçerken, böyle bir transfer yapma lüksümüz yok. Ayrıca sayın başkanımızın ve teknik direktörümüzün oyuncuyu ikna etmek için Avrupa’ya, ülkesine, oyuncunun ayağına gitmesi de kabul edilemez. Trabzonspor’da oynamak isteyen Trabzon’a gelir, görüşülür, anlaşılır.”

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ‘Trabzonspor başkanlık koltuğu Türkiye’de 10 koltuktan biridir’ sözlerini hatırlatan Türköz, “Dünya kulübü olacağız diye yola çıktık, kendimizle, değerlerimizle çelişmeye başladık. Ben bunları kabul edemiyorum. Trabzonspor kimsenin ayağına gitmez. Burası, ‘Fener olmazsa Trabzon’da oynarım’ diye düşünenlerin aidiyet hissedeceği bir yer değildir. Trabzonspor’u İstanbul kulüplerinden biri gibi görmek kimsenin haddine de değildir. Kendi hikâyesini kendi çocuklarıyla, alın teriyle yazan Anadolu çocuklarının yeridir. Biz bunun için seçilmedik. Ben yönetici olarak bu düşüncelerimi en net şekilde Başkanımızla da paylaştım. Oyuncu istemiyorsa, bu kadar paralar verip almayalım dedim. Bugün aynı yerdeyim. Büyük kulüplerin gelenekleri, değerleri vardır. Bu transfer hiçbir aşamasında bize uyan bir transfer değildir.” ifadelerini kullandı.