Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yapacağı yurt dışı kampı için Hollanda’ya gitti. Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından dün gece göreve getirilen teknik direktör Şota Arveladze de kafilede yer aldı.

Trabzon Havalimanı’ndan özel uçakla saat 12.00’de Almanya’nın Düsseldorf şehrine uçan Trabzonspor kafilesi, oradan da karayolu kamp yapacağı ile Hollanda’nın Arnhem şehrine geçecek. Yeni hocası Şota Arveladze yönetiminde bu akşam saatlerinde ilk antrenmanını yapacak olan Bordo-mavililer, 14 Temmuz’a kadar çalışmalarını orada sürdürecek. Daha sonra da UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçı için Trabzon’a dönecek.

Trabzonspor, Hollanda kampına 30 futbolcuyla gitti. Bordo-mavililerde geçtiğimiz sezonun sonlarında yaşadığı sakatlık nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacak Jose Bosingwa, sakat olduğu için ülkesinde tedavi gören Cardozo ile ülkesinde sıtmaya yakalandığı ve tedavi gördüğü gerekçesiyle izin alan Waris kafilede yer almadı. Milli maçlar nedeniyle fazla tatil yapamayan Carl Medjani ile yeni transfer Stehane M’bia da izinli oldukları için kampa götürülmedi. Medjani’nin 6 Temmuz, M’bia’nın ise 9 Temmuz’da takıma katılacağı belirtildi.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran teknik direktör Şota Arveladze, evine geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Trabzonspor’da çok güzel yıllarının geçtiğini hatırlatan Gürcü hoca, “Aradan bayağı zaman geçti ama uzak kalamıyorsun. O yüzden sanki 18 sene değil de 18 ay olmuş gibi geldi. Şüphesiz burası benim evim. Çok sevdiğimi bir yer, çok sevdiğim bir halk, havası da belli. Hedef belli bunda hiç şüphe yok, soru işareti yok. İnşallah her şey güzel geçer.” dedi.

Böyle bir görev için bu sezon bir beklentisinin olmadığını ifade eden Şota, Ersun Yanal’ın yeni sezon hazırlıkları öncesi görevinden ayrıldığını ve ondan sonrasının hızlı geliştiğini belirtti.