Sezona sahasındaki 1-0’lık Bursaspor galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, ikinci haftada yarın deplasmanda Beşiktaş’a misafir olacak. Bordo-mavililer, İstanbul’dan 3 puanla dönerek yarıştaki iddiasını ortaya koymanın planlarını yapıyor.

Zorlu maçın hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla tamamlayan Trabzonspor, öğle saatlerinde özel uçakla İstanbul’a gitti. 21 futbolcunun yer aldığı kafileye sakatlığı devam eden Mehmet Ekici’nin yanı sıra Deniz Yılmaz ile transfer görüşmeleri için bir süredir izinli olan Yatabare alınmadı. Alt yapıdan kadroya katılan ve fiziki görünümü ve oyun stili ile Burak Yılmaz’a benzerliğiyle dikkat çeken genç golcü Muhammet Beşir de kadroda yer aldı. Bordo-mavililerin, Beşiktaş maçı kafelisinde şu futbolcular bulunuyor: Onur Kıvrak, Esteban Alvarado, Cavanda, Salih Dursun, Medjani, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Constant, Alper Uludağ, Musa Nizam, Mbia, Okay Yokuşlu, Bourceanu, Aytaç Kara, Özer Hurmacı, Sefa Yılmaz, Erkan Zengin, Yusuf Erdoğan, Muhammet Beşir, Cardozo ve N’Doye.

Teknik Direktör Shota Arveladze’nin, Beşiktaş karşısında geçtiğimiz haftaki Bursaspor maçının 11’inden fazla değişiklik yapması beklenmiyor. O maçta fazla varlık gösteremeyen Cardozo’nun yerine Dame N’Doye’ye görev vereceği belirtilen tecrübeli hocanın, Bursa maçında Özer ile yaşadığı tartışma nedeniyle ikinci yarısında oyundan aldığı Carl Medjani’yi de yedek soyundurabileceği kaydediliyor. Medjani’nin yerine ise geçtiğimiz hafta oyuna giren ve yi bir performans sergileyen Aykut Demir’in formaya yakın olduğu belirtiliyor.

İstanbul’a hareket önceki havalimanında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan teknik direktör Shota Arveladze, İstanbul’dan iyi bir sonuçla döneceklerine inandığını söyledi. Beşiktaş ile zorlu bir müsabakaya çıkacaklarını kaydeden Gürcü hoca, “İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Güzel bir maç bekliyor bizi. İnşallah oradan iyi bir sonuçla döneriz. Takımın nasıl olduğunu maçın sonucu belli eder ama şu andaki görüntümüz iyi. İyi bir hafta geçirdik.” dedi.

121’İNCİ KARŞILAŞMA
Trabzonspor ile Beşiktaş, yarın yapacakları maçla 121. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde bordo-mavililerin 2-0 galibiyetiyle başlayan rekabette, bugüne dek yapılan 120 karşılaşmanın 49'unu Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazandı. 29 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Beşiktaş’ın toplam 160 golüne, Trabzonspor 127 golle karşılık verdi.

Trabzonspor'un maç şu 11'le çıkması bekleniyor: Onur Kıvrak, Luis Cavanda, Carl Medjani (Aykut Demir), Mustafa Yumlu, Kevin Constant, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Stephane M'bia, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Dame N'Doye