Lig yarışında zirvenin bir hayli gerisinde kalan Trabzonspor’da, Türkiye Kupası’ndan da elenmenin şoku yaşanıyor. Bordo mavililerde bir kötü haber de sakat futbolculardan geldi.

Trabzonspor'da lig yarışında geride kalmanın yanında Avrupa'ya çıkış olarak görülen Türkiye Kupası'na da son 16 turunda veda etmenin üzüntüsüne bir de sakatlardan gelen olumsuz haber eklendi. Karadeniz ekibinde, sakatlığı nedeniyle uzun süredir ayrı kaldığı formasına geçtiğimiz haftaki Fenerbahçe maçında kavuşan, ancak yeniden sakatlanan Belkalem’in 4 ila 6 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Bosingwa ve Oscar Cardozo’nun da hafta sonu ligde oynanacak İstanbul Başakşehir maçında oynayamayacak. Yusuf Erdoğan ve Waris’in durumları ise yapılacak son kontrollerin ardından netlik kazanacak.

Bordo mavili kulüpten sakat futbolcuların son durumuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sağ arka adalesinde ikinci derece kas yaralanması olan Belkalem’in yapılan tetkikler sonrası tedavisinin 4-6 hafta sürmesi planlanmaktadır." denilirken diğer sakatlarla ilgili de şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce MR’ı çekilen Bosingwa’nın tedavisi normal seyrinde sürmektedir. Fenerbahçe maçından sonra sol ayak bileğinde burkulma teşhis edilen Yusuf’un tedavisine başlanmış olup hafta sonu oynanacak olan Başakşehir maçına yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Kronik bel rahatsızlığı olan Oscar Cardozo ise yoğun maç trafiği ve kart cezası da göz önüne alınarak bir hafta süreyle özel çalışma ve tedavi programı doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek. Uzun zamandır takımdan ayrı çalışmalarını sürdüren Waris’in ise yapılacak son kontrolünün ardından durumu netlik kazanacaktır."