Trabzonspor’da geçen sezon takımın en istikrarlı oyuncusu olan Carl Medjani, bu sezon formaya hasret kaldı. Sezonun ilk haftasındaki Bursaspor maçında Özer Hurmacı ile yaşadığı tartışmanın ardından oyundan alınan Cezayirli futbolcu, o olay sonrası adeta formayı unuttu.

Geçen sezon başında Monaco’dan bonservis bedeli ödenmeden alınan Cezayirli savunmacı, 2014-15 sezonunda Süper Lig’deki 30 maçta 2 bin 632 dakikayla en fazla sahada kalan isim oldu. Başarılı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig’de 42 maçta 3 bin 728 dakika görev yaptı.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal’ın vazgeçilmezi olmayı başaran Medjani, Süper Lig’de attığı 7 golle takımın en golcü üçüncü isimi oldu. Medjani'nin gol attığı 5 maçta Karadeniz temsilcisi 13 puan elde etmişti. 30 yaşındaki savunma oyuncusu, UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 gol kaydetmişti.

BU SEZON FORMAYA HASRET KALDI

Bu sezon öncesi de takımın değişmezleri arasında olması beklenen Carl Medjani, UEFA Avrupa Ligi eleme turlarındaki 4 maçta 90 dakika sahada kaldı. Cezayirli savunmacı, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki Dieffrenge 03 maçları ile 3. Ön Eleme Turu’ndaki Rabotnocki maçlarında 90’ar dakika forma giydi.

Savunma ve ön libero mevkiine yapılan takviyelerle alternatifleri çoğalan Medjani, Süper Lig’in ilk haftasındaki Bursaspor maçında da sahaya ilk 11’de çıktı. Müsabakanın ilk yarısının sonundaki bir pozisyon sonrası takım arkadaşı Özer Hurmacı ile tartışan tecrübeli futbolcu, teknik direktör Shota Arveladze tarafından ikinci yarıda sahaya sürülmedi. İkinci haftadaki Beşiktaş maçında da 74. dakikada oyuna sokulan Cezayirli futbolcu, o haftadan sonra ise formaya hasret kaldı.

Özer Hurmacı ile yaşadığı tartışma mı, yoksa görev yaptığı mevkilere yapılan Douglas, M’bia ve Okay gibi futbolcuların takviyeden dolayı mı kesik yediği bilinmeyen Medjani, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Galatasaray maçlarında forma giyemedi. Tecrübeli savunmacının, transfer döneminin son günlerinde teklifler aldığı ve satılabileceğine dair iddialar gündeme gelmişti.