Trabzonspor’un önceki gün şehre getirdiği, dün sağlık kontrolünden geçirdiği ve bugün basın huzurunda sözleşme imzalanması beklenen Stephane M’bia konusunda belirsizlik sürüyor. Kamerunlu futbolcunun, nakit talep ettiği 1.5 milyon Euro imza parası ve peşinat konusunda sıkıntı yaşandığı için imza atmaya yanaşmadığı öne sürülüyor.

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Sevilla’da kiralık forma giyen 29 yaşındaki Kamerunlu orta saha M’bia’yı yaklaşık bir ay önce özel uçakla Trabzon’a getirmiş şehri ve tesisleri gezdirmişti. Bordo-mavili kulüpten düşünmek için süre isteyen başarılı futbolcu, bu süreçte İtalya’dan Inter başta olmak üzere bazı Avrupa kulüpleriyle de görüşmeler yapmıştı. Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın girişimleri sonucu Bordo-mavili kulübün teklifine ‘evet’ diyen M’bia, önceki gün gece yarısından sonra tekrar Trabzon’a getirildi.

Dün sağlık kontrolünden geçirilen Kamerunlu futbolcu için bugün basın huzurunda imza töreni yapılması bekleniyordu. Ancak şu ana kadar böyle bir tören yapılmadığı gibi, resmi imzayla ilgili kulüp kaynaklarından bir açıklama da yapılmadı. İddialara göre, maddi konularda yaşanan sıkıntı nedeniyle transfer henüz resmiyet kazanmadı. Bonservisi elinde olan futbolcu, peşin talep ettiği 1.5 milyon Euro imza parası ödenmediği için imza atmaya yanaşmıyor. Bordo-mavili yöneticilerin farklı ödeme planlarını da kabul etmeyen M’bia’nın, ‘para yatırılmadan imza atmam’ dediği öne sürülüyor. Yöneticilerin, soruna çözüm bulmak ve başarılı isme imza attırmak için görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Bu arada, Fransa basınına konuşan M’bia’nın, Trabzonspor ile anlaşmadığını söylediği iddia edildi. L’Equipe gazetesinin, futbolcuya dayandırarak, ‘Trabzonspor ile anlaşmadım. Gidip tesisleri gezdim, yöneticilerle görüştüm, ancak bir anlaşmaya varamadık’ dediğini yazdığı belirtiliyor.